KASPAROV: “Trovanje Alekseja Navalnog još jednom dokazuje da je za Putina atentat politika”

 

Slavni šahist Gari Kasparov sinoć je na društvenoj mreži Twitter komentirao trovanje najglasnijeg kritičara ruskog predsjednika Vladimira Putina, Alekseja Navalnog. Kasparov kaže da nimalo ne sumnja da iza trovanja Putinova protivnika Alekseja Navalnog stoji Putin osobno.

“Trovanje Alekseja Navalnog još jednom dokazuje da je za Putina atentat politika – u Rusiji i izvan nje. Ne želim čuti nikakve gluposti o tome je li Putin znao, o odmetnutim elementima ili da izgleda loše. Putina ne zanima kako to izgleda, zanima ga funkcionira li. On očito misli da funkcionira jer uporno to radi.

Ne vrijeđajte moju inteligenciju sugestijama da je bilo tko mogao napraviti nešto Navalnom bez Putinova odobrenja. Isto vrijedi za ubojstvo Nemcova, Politkovskaje i Litvinenka. Nitko ne bi preuzeo takav rizik na sebe. To je politika, i to Putinova.

“Putinova vladavina terora nastavit će se sve dok ne bude zaustavljen. Diktatori ne staju sami od sebe. Ali u slobodnom svijetu i dalje postoje glasovi koji traže resetiranje i angažman – što drugim riječima znači podilaženje – oni imaju krv na svojim rukama. Želim svom zemljaku Navalnom potpuni i brzi oporavak od trovanja. I apeliram na slobodni svijet da se ujedini protiv najvećeg otrova – Putinove diktature, umjesto da čekaju da ponovo napadne”, napisao je Kasparov u seriji twittova.

Saveznici Navalnog optužuju Kremlj da sprečava njegovu evakuaciju u Njemačku

Komentiraj