Ostali sportovi
Decoration icon

gari kasparov

Kasparov se vraća na šahovsku scenu

Autor:

Screenshot/YouTube

Šahovska legenda i bivši svjetski prvak Rus 54-godišnji Garry Kasparov objavio je kako prekida mirovinu da bi sudjelovao na turniru u Saint Louisu na kojem će igrati i trenutačno najbolji svjetski šahist Norvežanin Magnus Carlssen.

“Imam dojam da ću biti iznad prosječne dobi i da ću srušiti poredak”, napisao je na Twitteru bivši svjetski prvak koji je otišao u mirovinu 2005.

“Događa se povijest u Saint Louisu. Najbolji igrači prošlosti i sadašnjosti suočit će se u SAD-u. Legendarni svjetski prvak Garry Kasparov prekida mirovinu kako bi igrao protiv najboljih talenata modernog šaha na novom turniru”, objavili su organizatori.

Od 14. do 19. kolovoza, Kasparov koji je trenutačno jedan od najvećih kritičara ruskog predsjednika Vladimira Putina i koji je dominirao svjetskim šahom 15 godina tijekom 80-ih i 90-ih, igrat će protiv devet igrača od kojih su šest članovi “Grand Chess Toura” koji okuplja najbolje svjetske igrače.

Turnir “Rapid and Blitz” u Saint Louisu bit će dodan nizu šahovskih turnira i slijedit će Kup Sinquefield, veliki turnir organiziran također u Saint Louisu na kojem sudjeluje aktualni svjetski prvak Carlen.

Kasparov, koji živi u SAD-u, nije, međutim, otkrio hoće li se nakon turnira u Saint Louisu vratiti u mirovinu ili će nastaviti šahovsku karijeru.

Rođen 13. travnja 1963. u Bakuu, glavnom gradu bivše sovjetske republike Azerbajdžan, Garry Kasparov je postao 1985. najmlađi svjetski prvak u povijesti šaha nakon što je pobijedio još jednu legendu svog sunarodnjaka Anatolija Karpova.

OZNAKE: gari kasparov, šah

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)