visitopatija.com

KARNEVAL OPATIJA 2018 ‘Peto godišnje doba’ donosi brojna uzbudljiva događanja

Od podizanja Pusta i karnevalske zastave pa do njihova spuštanja 14. veljače, Opatijce i njihove goste očekuju četiri tjedna lude zabave uz tri plesa pod maskama, maškarani rally, Dječji karnevalski korzo, Klapski maškarani maraton te jubilarnu, 35. Balinjeradu – da, vrijeme je Karnevala.

Centralni karnevalski vikend u Opatiji početkom veljače povezat će tri najveća, najpoznatija i najposjećenija opatijska pusna zbivanja u veliku, trodnevnu feštu.

U petak, 02. veljače sportska dvorana Marino Cvetković ugostit će Maškarani klapski maraton s početkom u 20 sati, na kojem će se okupiti vrhunski vokalisti i pokazati koliko im dobro idu “a capella“ interpretacije poznatih maškaranih pjesama.

Maškarani klapski maraton

U subotu, 03. veljače, s početkom u 20 sati održat će se najveći ovogodišnji ples pod maskama, Lumberov maškarani tanac, na kojem će se Dušku Jeličiću Duletu i njegovoj Bonaci pridružiti i Kantridersi, uz tombolu i izbor najljepših maski.

Lumberov maškarani tanac

Vrhunac čitavog karnevalskog programa bit će jubilarna, 35. Balinjerada, otkačena utrka vozila na kugličnim ležajevima koja će se održati u nedjelju, 04. veljače. Već od 10 sati počet će trening uz ‘Taxi balinjere’ tijekom kojih će i posjetitelji imati prilike isprobati poznati opatijski spust od hotela Paris do hotela Imperial pod paskom iskusnih vozača i na posebno izrađenim “karićima“, dok će sama utrka, startati u 12 sati. Svi sudionici Balinjerade obavezni su imati sigurnosnu kacigu.

Balinjerada

Po završetku utrke održat će se povorka karnevalskih grupa, a u 13 sati na plaži Slatina ‘Kukalku’, morsku verziju Alke odigrat će Opatijski kukali.

Karneval u Opatiji završit će u srijedu, 14. veljače u 11 sati spuštanjem karnevalske zastave i Pusta ispred opatijske tržnice.

PETAK, 02/02

MAŠKARANI KLAPSKI MARATON

20:00 h, Sportska dvorana Marino Cvetković

SUBOTA, 03/02

LUMBEROV MAŠKARANI TANAC: KANTRIDERSI
DULE & BONACA

21:00 h, Centar Gervais
Tombola
Izbor najljepših maski
Ulaz slobodan

NEDJELJA / SUNDAY, 04/02

35. BALINJERADA, utrka vozila na kugličnim ležajevima (balinjerama)

10:00 h, Trening i TAXI balinjere

12:00 h, Start

12:30 h, Povorka karnevalskih grupa

13:00 h, Kukalka

SRIJEDA, 14/02

SPUŠTANJE KARNEVALSKE ZASTAVE I PUSTA

11:00 h, Opatijska

Organizatori zadržavaju pravo izmjene programa.

Više informacija potražite na: https://www.visitopatija.com/karneval.

Komentiraj