Hrvatski tenisač Ivo Karlović plasirao se u četvrfinale ATP turnira u New Yorku svladavši 44. tenisača svijeta Amerikanca Ryana Harrisona s 6-4, 6-4.

Tridesetosmogodišnji Karlović lako se obračunao s 13 godina mlađim i 45 mjesta bolje rangiranim Harrisonom, a za pobjedu mu je bio dovoljan po jedan break u svakom setu, oba puta u devetom gemu. U prvom setu je Karlović iskoristio svoju jedinu “break” loptu, a u drugom su kod 4-4 Zagrepčaninu trebale tri lopte za obrat da oduzme Amerikančev servis.

Karlović je meč završio s 16 aseva i 73 posto prvog servisa, a osvetio se za poraz u njihovu jedinu međusobnomobračuna prije tri godine u Acapulcu.

“Div sa Šalate” u četvtfinalu čeka pobjednika dvoboja drugoga nositelja Amerikanca Sama Quarreya i još jednog veterana Rusa Mihaila Južnog.

Komentiraj

FOTO:EPA/JOE CASTRO
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.