HINA/ ua

Karlović rutinski ušao u četvrtfinale s-Hertogenboscha

Hrvatski tenisač 38-godišnji Ivo Karlović, koji je treći nositelj na ATP turniru s-Hertogenboschu, plasirao se je u četvrtfinale nakon što je u četvrtak u drugom kolu pobijedio 150. igrača svijeta Amerikanca Stefana Kozlova sa 6-4, 6-1.

Protiv duplo mlađeg Kozlova, koji je rođen u Skoplju, Karlović je rutinski odradio meč koji je trajao 57 minuta, potvrdivši da mu je trava omiljena podloga.

U prvom setu obojica su držali svoje servise do desetog gema u koji je hrvatski tenisač ušao sa vodstvom 5-4. Karlović je tada zaigrao agresivnije i došao je do tri vezane “break lopte” (0-40). Kozlov je dvije uspio spasiti, ali kod 30-40 Karlović ga je izlaskom na mrežu prislio ga na pogrešku i tako je dobio set sa 6-4.

Karlović je u drugom setu odmah iskoristio prvu priliku za “break” i poveo je 3-0, a nakon toga je još jednim oduzetim servisom uklonio bilo kakve dvojbe, te je ušao u četvrtfinale gdje ga čeka bolji iz susreta između Australca Thanasija Kokkinakisa i Rusa  Danila Medvedeva,

Karlović je na svoj servis izgubio samo osam poena, pa Kozlov nije imao niti jednu priliku za “break”.

U četvrtak nastupa i prvi nositelj turnira u s-Hertogenboschu Marin Čilić, koji će igrati protiv Srbina Janka Tipsarevića. Čilić vodi sa 7-2 u pobjedama, a posljednji dvoboj odigrali su prošle godine na travi Queen’s Clubi i slavio je hrvatski igrač.

Komentiraj