Interventni vatrogasni vod Vatrogasne zajednice Karlovačke županije vratio se u nedjelju u Karlovac s drniškog područja gdje su od ponedjeljka do sinoć bili angažirani na gašenju požara na Promini, a njihov zapovjednik Goran Franković rekao je kako je 28 vatrogasaca iz Karlovca, Ogulina, Slunja i Vojnića, sa osam vozila, dobro odradilo svoj posao u Dalmaciji.

Franković, koji se također vratio s njima s terena, rekao je da im je zadatak bio spriječiti širenje požara prema naseljenim mjestima na sjeverozapadnom djelu planine Promina, ali i širenje požara na šumske dijelove Promine, bogate s divljači, koji su važni i zbog mikroklime, odnosno u ekološkom smislu.

“Naš rezultat je vidljiv, na kartama se na Promini vidi zelena fleka, koju smo mi branili, a koja je takva i ostala i na to smo jako ponosni, umorni smo, ali i svi živi i zdravi, što je najvažnije”, poručio je Franković.

Ukupno su na izvanrednim dislokacijama u Dalmaciji s područja Vatrogasne zajednice Karlovačke županije bila angažirana 34 vatrogasca s 11 vozila, a sedam je vatrogasaca i dalje na redovnim dislokacijama, dvojica na otoku Lastovu i petorica u Šibeniku.

Komentiraj

FOTO:HINA/ ua
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.