Predsjednici karlovačkih gradskih organizacija HDZ-a i HSLS-a potpisali su u petak koalicijski sporazum, a kandidat HDZ-a za gradonačelnika Damir Mandić rekao je da je to “kandidatura kontinuiteta jer HDZ vodi grad posljednjih 12 godina, a aktualni gradonačelnik Damir Jelić dobro je odradio kapitalne projekte i počeo nove, koje treba nastaviti”.

“Akvarij Aquatika, ulaganje 50 milijuna kuna u vrtiće, kanalizacija i vodovod su odrađeni, a naša daljnja odrednica bit će potpora gospodarstvenicima i daljnje proširenje kapaciteta vrtića te turizam jer je Aquatika kao turistička atrakcija pokazala da Karlovac u turizmu ima velik potencijal”, rekao je Mandić.

Istaknuo je da Karlovac očekuje završetak Muzeja Domovinskog rata na Turnju, revitalizacija staroga grada Dubovca te stare gradske jezgre Zvijezde.

Mandić je rekao da obnova Zvijezde neće biti samo arhitektonska i neće buređenje fasada, nego sadržajna, da ona postane poželjna za život i rad većeg broja stanovnika i poduzetnika.

Govoreći o suradnji s HDZ-om u Karlovačkoj županiji, predsjednica karlovačkog HSLS-a  Mirna Špehar je rekla kako je zasad HSLS s HDZ-om taj sporazum potpisao samo u Karlovcu, no još se pregovara u Ogulinu, Dugoj Resi i još nekoliko sredina.

HSLS je u prošlom mandatu u Karlovcu dobro surađivao s HDZ-om te smo suradnju odlučili nastaviti, posebno zato da bi se nastavile realizirati teme i projekti na kojima se dosad radilo, u gospodarstvu, posebno turizmu, te obrazovanju i na području socijalne osjetljivosti, rekla je Špehar i najavila da će na nekoliko sljedećih konferencija predstaviti planove za svako od tih područja.

Govoreći o odnosu s HSLS-om, Mandić je rekao da će suradnja biti i projektna i programska te da iza potpisivanja tog sporazuma ne stoji nikakva podjela pročelničkih ili direktorskih funkcija jer će u gradskoj upravi i tvrtkama sva zapošljavanja biti transparentna.

“Iza sporazuma ne stoji nikakvo uvjetovanje za kadroviranje, pozicioniranje pojedinaca. Zaista ćemo u gradskom sustavu u cjelini zapošljavanja učiniti krajnje transparentnima jer je to nužan preduvjet da građani steknu povjerenje u javne službe i službenike”, istaknuo je Mandić i najavio da će osobno, bude li izabran za gradonačelnika, što više “inzistirati na konsenzusu bez obzira na političke opcije”, to prije jer Strategija grada Karlovca iz 2013. godine predviđa bitne odrednice razvoja grada i HDZ će svima biti otvoren za zajedničko rješavanje svih projekata u skladu s njom.

Komentiraj