Karlovački gradski Stožer pojačava nadzor poštovanja protuepidemijskih mjera

Ured gradonačelnika Karlovca izvijestio je u ponedjeljak da će se zbog naglog porasta dvotjednog broja zaraženih u Karlovcu povećati broj ekipa povjerenika Civilne zaštite i njihovih ophodnja radi kontrole poštovanja protuepidemijskih mjera.

Odlukom Stožera civilne zaštite Grada Karlovca pojačat će se kontrole okupljanja građana i poštovanja mjera zaštite od zaraze i to svakog dana u tjednu u svim javnim ustanovama i institucijama i mjestima intenzivnijeg okupljanja građana bez obzira na to je li djelatnost privatna ili javna.

U priopćenju stoji da je u prva dva tjedna ožujka broj zaraženih Karlovčana više nego udvostručen u odnosu prema veljači. Naime, u prva dva tjedna ožujka zaraženo je 277 osoba, a u veljači njih 264.

“Takav trend porasta zaraženih osoba upućuje na moguće daljnje povećanje broja oboljelih, što dodatno može komplicirati i ugroziti trenutne životne i poslovne procese”, stoji u priopćenju u kojemu pozivaju građane da zbog opasnosti od širenja zaraze “izbjegavaju privatna okupljanja”.

Kako bi se izbjegla eskalacija broja zaraženih, gradski Stožer civilne zaštite moli građane za dodatni oprez, a vlasnike, voditelje i upravitelje objekata i mjesta na kojima se okuplja više građana da pojačaju kontrolu i upozorenja o važnosti redovitog pranja i dezinfekcije ruku, nošenja zaštitne maske, držanja odgovarajućeg razmaka i mjerenja tjelesne temperature.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]