Karlovac: SDP traži da župan smijeni direktora Centra za gospodarenje otpadom

FaH

Karlovački SDP u subotu je putem medijskog priopćenja zatražio od župana Ivana Vučića (HDZ) da smijeni direktora Centra za gospodaranje otpadom (u izgradnji) Zdravka Marčetića (HDZ), nakon što njegovo izvješće dan ranije nisu podržali ni vladajući ni oporbeni vijećnici karlovačkoga Gradskog vijeća.

Svi su vijećnici time jasno pokazali, piše u priopćenju za javnost, kako uviđaju da direktor Marčetić svojim vođenjem tog javnog poduzeća i projekta dovodi u pitanje i izgradnju i financiranje budućeg odlagališta na Babinoj Gori, iako je postojeće odlagalište Ilovac pred zatvaranjem.

Potpisnici priopćenja, predsjednik Gradske organizacije Žarko Latković i SDP-ova potpredsjednica karlovačkog Gradskog vijeća Marina Novaković Matanić, podsjećaju da su tijekom listopada javno zatražili ostavku od direktora Centra za gospodarenjem otpada, no Marčetić to nije učinio, a jučer se na sjednici Gradskog vijeća pokazalo da Marčetić “zaista nije sposoban voditi ovako veliki i važan projekt za cijelu Karlovačku županiju”.

Vidjelo se, piše u priopćenju, da je i samo izvješće toliko loše pripremljeno i obrazloženo s mnogobrojnim greškama, da se uistinu dovodi u pitanje kako bi čovjek koji ne zna napisati izvješće o radu, mogao provesti projekt izgradnje, prikupljanje novca za izgradnju, a kasnije i rukovoditi s Centrom Babina gora.

“Želimo naglasiti da bi ostanak gospodina Marčetića kao direktora rezultiralo neizgradnjom Centra za gospodarenje otpada, što bi, čim se zatvori sadašnji deponij Ilovac, dovelo do odvoženja smeća u druge gradove i županije i posljedično do višestrukim povećanjem cijene komunalnih usluga, a što bi ugrozio ionako nizak životni standard građana Karlovca i Karlovačke županije, piše u priopćenju.

SDP poziva župana Ivana Vučića da u ovom slučaju, kako navode, “bude savjestan, bez obzira što je gospodin Marčetić član u Županiji vladajućeg HDZ-a, te da umjesto uhljeba na mjesto direktora što prije

na transparentan i javan način odaberu najstručniju osobu za najvažniji županijski projekt, koji mora biti završen do 2018. godine”.

U petak je predsjednik Gradskog vijeća Damir Mandić (HDZ) s vijećničke govornice rekao da izvješće direktora Kodosa Zdravka Marčetića ne daje potrebne odgovore, te da ga ne podupire ni klub HDZ-a, HSS-a i HSLS-a, “kako zbog ozbiljnosti cijelog projekta Babina gora”, tako i zbog “poruke svim drugim izvjestiteljima Gradskog vijeća da svojim izvješćima moraju pristupiti krajnje odgovorno, jer vijećnici predstavljaju sve Karlovčanke i Karlovčane i zaslužuju precizne i točne informacije”.

Komentiraj