KARLOVAC: Policajci ozlijedili migranta pa završili u pritvoru

Dva policajca karlovačke policije pritvorena su pod sumnjom da su ozlijedili ilegalnog migranta, objavio je karlovački KA portal.

U četvrtak, 11. lipnja navečer, tijekom utvrđivanja okolnosti nezakonitog ulaska u Republiku Hrvatsku, u policijsku postaju Slunj doveden ke strani državljanin na kojem su policijski službenici uočili da je ozlijeđen, prenio je KA portal odgovor koji im je policija poslala na njihov upit.

S obzirom da su iskazi sudionika o okolnostima ozljeđivanja bile oprečne, odmah se pristupilo provođenju žurnih radnji kriminalističkog istraživanja. Oštećena osoba u početku nije željela iskazivati, ali nakon njegovog iskaza i iskaza policijskih službenika dobivene su oprečne izjave, kazala je policija karlovačkom portalu.

Tako je temeljem provedenog kriminalističkog istraživanja utvrđena je sumnja da je jedan policijski službenik ozlijedio stranog državljanina, doduše tek lakše, dok je drugi policijski službenik propustio spriječiti takvo postupanje i nije ga prijavio.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela obojica su, uz kaznenu prijavu, dovedeni pritvorskom nadzorniku Policijske uprave karlovačke. Također, obojica su udaljeni iz službe i protiv njih će se pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti, prenio je KA portal policijski odgovor.

Zanimljivo je da je policija utvrdila nasilje svojih zaposlenika nad izbjeglicama baš na dan kada je Amnesty International teško optužio policiju za nasilje nad izbjegicama potkraj svibnja na Plitvicama.

 

Komentiraj