KARLOVAC Jandroković na županijskom odboru HDZ-a o pripremama za lokalne izbore

Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Županijski odbor HDZ-a Karlovačke županije održao je u petak sjednicu na kojoj je bio i glavni tajnik Gordan Jandroković koji je uoči sjednice rekao da će raspravljati o klimi koja vlada u društvu, posebno o pozitivnim trendovima  te s tim u vezi priprema za predstojeće lokalne izbore.

Nakon što je obišao više od pola svih HDZ-ovih županijskih odbora u Osijeku, Šibeniku, Krapini, Virovitici, Gospiću, Rijeci, Slavonskom Brodu, Bjelovaru, Sisku te Vrbovcu  Jandroković je došao i u Karlovac da bi se na terenu, kako je rekao, upoznao sa stanjem u stranačkim organizacijama i provjerio kako se  odvijaju pripreme za lokalne izbore.

Glavni tajnik stranke je u Karlovcu ocijenio da HDZ  kao najjača politička stranka koja očekuje osvajanje vlasti u svim općinama i gradovima koje sada vode s koalicijskim partnerima, te da će ostati na vlasti i na županijskoj razini.

Za kandidata za župana Damira Jelića, sadašnjeg karlovačkog  gradonačelnika, Jandroković je rekao da je dobar gradonačelnik te da HDZ ne sumnja da će biti i dobar župan pa je zato i kandidiran na tu funkciju.

Jandroković je rekao da je karlovački projekt obrane od poplave od strateškog značaja za Vladu RH  i da tamošnje jedinice lokalne samouprave mogu računati na izdašnu financijsku pomoć za zaštitu od poplave  Pri tom je rekao da je njegova vizija maksimalno iskorištavati fondove EU, a ne da to bude puki transfer novca, kao dosad.

“Otkako je prije četiri mjeseca preuzela odgovornost za Hrvatsku, ova je Vlada donijela proračun koji je razvojan, donesena je porezna reforma, ovo vrijeme obilježava politička stabilnosti i snaženje institucija, a to se odrazilo i na gospodarske pokazatelje, a kreditni rejting Hrvatske je danas bolji nego što je bio”, ocijenio je Jandroković. Istaknuo je i kako su prognoze gospodarskog rasta za 2017. izvrsne.

Želimo imati županijske projekte i multiplicirati naša ulaganja, te na temelju takvoga razvojnog programa okupljamo široku koaliciju od centra nadesno. Uopće ne sumnjam da smo mi ti koji će 21. svibnja navečer – slaviti, rekao je Jandroković u Karlovcu.

Komentiraj