Prema sadašnjim prognozama Hrvatskih voda ne očekuje se veći porast vodostaja rijeka, a privremeni protupoplavni zid, koji se gradi na području karlovačkih naselja Logorište, Mostanje, Mala Švarča i Turanj  za slučaj izlijevanja Korane i Mrežnice, dosegnuo je kilometar od planiranih pet, priopćio je u srijedu Stožer civilne zaštite grada Karlovca.

Zbog kopnjenja snijega, Stožer je održao sjednicu u karlovačkoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi i bit će u kontinuiranom zasjednju, da bi se promptno mogle definirati sve potrebne aktivnosti u slučaju visokih vodostaja rijeka. Svim mjesnim odborima i gradskim čevrtima dopremljene su vreće s pijeskom,  stavljene su u stanje pripravnosti sve interventne i gradske službe, a o svim novim informacijama i aktivnostima na terenu obavještavat će se mještani plavnih područja i ukupna javnost, stoji u priopćenju.

Stožer je mještane Logorišta, Mostanje, Male Švarče i Turnja pozvao da u slučaju visokih vodostaja rijeka svoje kanalizacijske otvore “privremeno zablindiraju krpama” kako bi onemogućili povrat otpadnih voda u kuću.

Prema odluci Stožera, gradske službe kreću u punjenje vreća pijeskom koje će se iskoristiti za punjenje boks barijera za gradnju protuplavnog zida na mjestima na koja mehanizacija ne može pristupiti.

Stožer i gradonačelnik Damir Jelić odlučili su također da će se s postavljanjem boks barijera krenuti i ondje gdje se izlijeva Kupa te je od Hrvatskih voda zatraženo poduzimanje interventnih mjera i za kupsko područje.

Komentiraj