Karlovac: ispitana dvojica osumnjičenika za ubojstvo pedesetogodišnjaka u Belajskim Poljicama

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Nakon kriminalističkog istraživanja u vezi s ubojstvom 50-godišnjeg Ivana Zidarevića iz Belaja, zamjenik karlovačkog županijskog državnog odvjetnika Dubravko Skolan u četvrtak navečer ispitao je dvojicu osumnjičenika te sucu istrage Županijskoga suda predložilo da im se odredi istražni zatvor.

Karlovačko Županijsko državno odvjetništvo u večerašnjim priopćenju navodi da su ispitana dvojica hrvatskih državljana (1988. i 1987.) zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo ubojstva te sucu istrage Županijskoga suda u Karlovcu predlaže da se osumnjičenicima odredi istražni zatvor.  Osnovano se sumnja da su dvojica osumnjičenika 26. siječnja u 22,15 sati u kafiću u Bariloviću (Belajske Poljice 68) – kako bi ga usmrtili – fizički napali  Ivana Zidarevića  te ga po tijelu izudarali rukama i nogama, a od ozljeda je umro, stoji u priopćenju u kojem se navode inicijali ubijenoga.

Odvjetnik Milan Janjanin za svojeg je branjenika Alena Kovačevića rekao da je iskoristio zakonsko pravo da ne iznosi obranu te se branio šutnjom. “Preostaje nam da vidimo tko je još uključen u to ubojstvo, pa ćemo vidjeti kako dalje, no prema riječima mog branjenika, on se ne osjeća krivim”, rekao je odvjetnik Janjanin.

Pošto je ispitan Kovačević, policija je na ispitivanje dovela i Marka Babića, s kojim je došla njegova braniteljica Vlatka Milanović.

Za medijske napise o tome da se ubojstvo dogodilo nakon svađe za šankom te da su napadači u mraku parkirališta napali i usmrtili krivog gosta kafića, a ne onog koji je s jednim od njih bio u svađi, odvjetnik Janjanin je rekao kako su to “novinarske špekulacije” koje se moraju razjasniti u sklopu utvrđivanja motiva napada na žrtvu.

Zamjenik županijskoga državnog odvjetnika Zdravko Car, koji je bio na očevidu na mjestu ubojstva i zatražio da se provede obdukcija, rekao je za Hinu da će u dokazivanju ubojstva biti važno dokazati kojim je predmetom ili predmetima žrtva bila napadnuta.

Prema prijašnjem policijskom priopćenju, u napadu je sudjelovalo “više osoba”.

Komentiraj