Karizmatični Anthony Quinn je u prvoj autobiografiji otkrio bijedu svog djetinjstva

U svojoj 50-godišnjoj filmskoj karijeri Anthony Quinn snimio je više od sto filmova, a Oscare je osvojio za sporedne uloge u filmovima ‘Viva Zapata!’ i ‘Strast za životom’. Većina publike sjeća ga se po ulozi grčkog seljaka Zorbe u filmu ‘Grk Zorba’ iz 1964. za koju je bio nominiran za Oscara.

Antonio Rodolfo Quinn Oaxaca rođen je 21. travnja 1915. u Chihuahua City u Meksiku, od oca Franka Quinna, porijeklom Irca, i majke Manuele Oaxace, koja je vukla korijene od Asteka. Oboje su sudjelovali u meksičkoj revoluciji na strani legendarnog revolucionara Pancha Ville. Strahujući od odmazde vlasti, Frank Quinn je prebjegao u SAD. Slijedi klasična priča o siromašnom i tegobnom životu.

Takvog života sjetio se glumac u svojoj prvoj autobiografiji pod naslovom “Istočni grijeh”, gdje Quinn opisuje kako se s prvom suprugom vozio po brdima iza Santa Barbare, baš na mjestu gdje su on i njegovi roditelji radili. “Ljupka valovita brda podsjećala su moju ženu na vrijeme kada je izlazila na jahanje s svojim školskim prijateljicama. A isti taj pejzaž mene je podsjećao na bijedu kada smo, klečeći, zarađivali novac.”

Komentiraj