KARDINAL PULJIĆ “Treba otvoriti srce za poruke pape Franje”

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

[quote_box_center]

  • “Htio bih da prevlada dobra volja i da pozitivnu Papinu poruku ostvarimo u Bosni i Hercegovini. Umjesto nas to neće učiniti drugi”, rekao je novinarima kardinal Puljić nakon što je na stadionu Koševo blagoslovio zvono koje je kao dar iz Hrvatske dopremljeno za misno slavlje s papom Franjom u glavnom gradu BiH

[/quote_box_center]

Vrhbosanski nabiskup kardinal Vinko Puljić pozvao je vjernike da se 6. lipnja tijekom posjeta pape Franje Sarajevu pridruže molitvi, a one koji to nisu da otvore svoje uši i srca za njegove poruke.

“Htio bih da prevlada dobra volja i da pozitivnu Papinu poruku ostvarimo u Bosni i Hercegovini. Umjesto nas to neće učiniti drugi”, rekao je novinarima kardinal Puljić nakon što je na stadionu Koševo blagoslovio zvono koje je kao dar iz Hrvatske dopremljeno za misno slavlje s papom Franjom u glavnom gradu BiH.

Zvono je izliveno u ljevaonici Josipa Tržeca u Zagrebu, a poklon je tvrtke Metal product i obitelji Stjepana Šafrana iz Zagreba. Krase ga papinski grb, hrvatski pleter, hrastovo lišće i monogram Družbe Isusove.

Gradnja nove crkve

“Drago mi je da smo blagoslovili ovaj dar Stjepana Šafrana i sada sve ide k onom najvažnijem događaju 6. lipnja, a to je susret sa Svetim Ocem”, nastavio je kardinal Puljić.

Nakon što posluži za misu s papom Franjom zvono će biti predano sarajevskoj župi Sv. Ignacija Lojolskog na Grbavici u kojoj se gradi nova crkva.

Hrvoje Jelavic/PIXSELL
FOTO: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

 

 

 

Komentiraj

Source:K.G./HINA