Kardinal Josip Bozanić uputio je u petak božićnu čestitku pravoslavnom mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom Porfiriju Periću.

“U ozračju božićne radosti, srdačne čestitke za Božić upućujem Vama, Vašem svećenstvu i vjernicima te želim Božjim blagoslovom ispunjenu novu 2018. godinu”, poručio je zagrebački nadbiskup.

Bozanić je zahvalio pravoslavnom mitropolitu i na, kako ističe, bratskim čestitkama koje je Porfirije s dobrim željama uputio njemu osobno, svećenstvu, redovništvu i katoličkim vjernicima Zagrebačke nadbiskupije.

Svojim hodom u novosti života Crkva zagrebačka, ističe Bozanić, privodi kraju Sinodu te utire nove putove služenja i svjedočenja za svoje vjernike i sve ljude dobre volje.

Izrazio je zadovoljstvo i zahvalio Porfiriju što je prošle godine nazočio sinodskom zasjedanju na temu “Crkva zagrebačka u hrvatskom društvu”.

“U sinodskom hodu razmatramo otajstvo utjelovljenja Sina Božjega i Isusova rođenja, svjesni da je u Isusu Kristu, sinu Božjem i sinu Djevice Marije, snažnije zasjala dobrostivost i čovjekoljublje našega Boga”, ističe Bozanić dodajući kako “tim darom Božja dobrota zahvaća sve ljude potičući pjesmu hvale i zahvaljivanja Bogu za njegovo neizmjerno milosrđe”.

Neka nas i ovoga Božića Božja dobrota povede ususret bližnjima da bismo se susretali u iskrenosti i jednostavnosti kakva se očituje u jaslicama, navodi u čestitki Bozanić.

Komentiraj