Karatistica Lucija Lesjak ostala bez Olimpijskih igara

Nitko od hrvatskih karatista koji su nastupili posljednjeg dana dodatnih kvalifikacija za odlazak na Olimpijske igre u Parizu nije uspio izboriti plasman u Tokio pa je Ivan kvesić ostao jedini naš predstavnik na premijernom turniru u ovom sportu u olimpijskom programu.

Kvesić je još ranije ostvario izravan plasman u Tokio u kategoriji preko 75 kg poslije kvalifikacijskog postupka koji je uključivao 22 natjecanja u proteklom razdoblju, a zaključno s nedavno održanim EP u Poreču.

Najbliže plasmanu na OI posljednjeg natjecateljskog dana bila je Lucija Lesjak (+61 kg). Lesjak je lako stigla do pobjede nad Irene Buchane iz Mozambika 10-4, ali potom izgubila od finalistice prvog dijela natjecanja Talijanke Silvie Semeraro sa 1-3.

U repasažu Lesjak je ostvarila tri uzastopne pobjede, svladavši Srpkinju Marinu Radičević 2-0, Slovakinju Miroslavu Kopunovu 3-2, te na “senshu” ili prvi osvojeni bod Njemicu Johannu Kneer (3-3). Borba protiv Švicarke Elene Quirici bila je vrijedna završnog razigravanja najbolje četiri, od koje tri odlaze u Tokio. U tom dijelu Lesjak je imala velike izglede pobijediti makar jednu od tri suparnice, pa je susret s Quirici praktički bio za odlazak na OI. Švicarka je povela polovicom borbe, ubrzo u istoj akciji obje su karatistice osvojile bod. Ostalo je 2-1 za Quirici, pa je Lesjak propustila veliku prigodu za nastup na OI u Tokiju.

U petak je u repasažu ispao Boran Berak (-67 kg), te Alessandra Hasani u 1. kolu (-55 kg). Drugog natjecateljskog dana do 3. kola stigli su Ana Lenard (-61 kg) i Enes Garibović (-75 kg).

Na olimpijskom kvalifikacijskom turniru u Parizu sudjelovalo je 479 natjecatelja iz 96 zemalja.

Komentiraj