KARASOVIĆI Albanac u blatobranu švercao više od 8 kilograma marihuane

Grgo Jelavic/PIXSELL

U srijedu navečer policijski su službenici na međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Karasovići u osobnom automobilu albanskih registarskih oznaka pronašla više od osam kilograma prešane marihuane, javlja PU dubrovačko-neretvanska.

Tijekom obavljanja granične kontrole izvršena je pretraga vozila, a službenici Policijske postaje Gruda u suradnji sa djelatnicima carine u prepravljenom metalnom spremniku ispod zadnjeg branika vozila pronašla je više od osam kilograma marihuane. Vozilom je upravljao 32-godišnji državljanin Albanije, koji je uhićen.

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja, Albanac je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

“Policijska uprava dubrovačko-neretvanska na ovaj je način spriječila jedanaesto krijumčarenje veće količine droge preko graničnih prijelaza čime se ovogodišnja količina zaplijenjene marihuane popela na 180 kg, a nedavno je u Zažablju otkrivena i plantaža na kojoj se nalazilo 60 stabljika marihuane”, navodi se u policijskom priopćenju.

Komentiraj