BIVŠI PREDSJEDNIK HDZ-a koji je nakon afere Konzultantica otišao iz politike, pokušava se prometnuti u osobu koja bi mogla povezati zasad strukturalno nepovezanu rigidno konzervativnu desnu političku scenu i na predsjedničkim izborima 2019. biti njihov kandidat

Bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko opet se počinje spominjati u političkom kontekstu, a njega, kako su za Nacional izjavili izvori bliski desnom političkom spektru, u novom političkom kontekstu izgleda ponajprije nastoji afirmirati njegova supruga Ana. Karamarka se pokušava promovirati u poželjnog kandidata za predsjednika Hrvatske, ali više ne kandidata kojeg bi podržao HDZ, nego raznorodne desne političke snage.

Pročitajte više u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKOPixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakHORVAT “Izvanredna uprava u Agrokoru zna svoj posao”
Sljedeći članakIzraelsko vodstvo sastaje se u podzemnom bunkeru
Berislav Jelinić je istraživački novinar sa više od dvadeset godina radnog iskustva u vodećim hrvatskim tiskanim i elektroničkim medijima. Diplomirani je kriminalist sa apsolviranim studijem novinarstva, te stečenim zvanjem EMBA nakon završene Cotrugli Business School. Radio je kao novinar i urednik u tjednicima Globus, Studio, Arena, Aktual, dnevnim novinama Jutarnji list, na OTV-u, te autorski surađivao na projektima emitiranim na HTV-u i TV Mreži, ali najveći dio profesionalnog angažmana aktivan je u Nacionalu. Početkom 2014. izdao je knjigu pod naslovom Zašto je ubijen Ivo Pukanić. Godinama je aktivan u nevladinom sektoru vezanom uz razvoj transparentnosti pravosuđa. Tijekom posljednjih pet godina aktivan je član Rotary kluba Zagreb Medvedgrad, gdje je odradio i jednogodišnji predsjednički mandat.