ISTRAGA USKOK-a O LANCU TVRTKI ZA IZVLAČENJE NOVCA među kojima je i ona Napredni modeli koja je za HDZ radila predsjedničku kampanju 2014. i parlamentarnu 2015., otvorila je pitanje tko je i zašto toj tvrtki omogućio suradnju s HDZ-om

Kako je moguće da je, nakon afere Fimi media, HDZ odlučio angažirati potpuno nepoznatu tvrtku bez referenci za obavljanje marketinških poslova, najprije u predsjedničkoj kampanji Kolinde Grabar-Kitarović 2014., a potom i u kampanji za parlamentarne izbore 2015. godine? Ključno je to pitanje koje se postavlja nakon pokretanja velike akcije USKOK-a u kojoj su glavni akteri optuženi zbog osnivanja stvarnih i fiktvnih tvrtki radi izvlačenja novca. Na popisu je i tvrtka Napredni modeli, vlasnika Danijela Artenjaka, koja je 2014. radila kampanju tadašnjoj kandidatkinji HDZ-a za predsjednicu Kolindi Grabar-Kitarović, a 2015. HDZ-ovu predizbornu kampanju za parlamentarne izbore.

Pročitajte članak u cijelosti na našem digitalnom izdanju.

Komentiraj

PREKOPixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakJURETIĆ O LOKALNIM IZBORIMA: ‘Imam pozive s nekoliko strana da se angažiram’
Sljedeći članakZABRANJEN MIRNI PROSVJED Radnička fronta: ‘Nećemo ratovati za tuđe interese’
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.