KARAMARKO “Vlada je stabilna dok god HDZ to želi, nema prijevremenih izbora”

Patrik Macek/PIXSELL

Prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a gostovao je danas u Dnevniku Nove TV, gdje je govorio o ugovorima njegove supruge Ane Karamarko s Josipom Petrovićem, prijevremenim izborima, te je kritizirao rad bivše Vlade Zorana Milanovića.

Na pitanje novinarke je li moralno da on kao političar sudjeluje u odlučivanju oko Ina-Mola, Karamarko objašnjava kako je njegova suptiga potpisala ugovor 2012. godine, prije nego što je bio predsjednik HDZ-a. “Taj su ugovor prekinuli su u momentu kad se znalo da ću postati član Vlade. Prema tome, o čemu govorimo?”, kaže Karamarko.

“U čemu je problem da se izuzmem? Danas je počelo raditi Povjerenstvo, a ja znam da nisam u sukobu interesa”, kaže prvi potpredsjednik Vlade dodajući da dok Povjerenstvo ne završi s radom on neće pričati o toj temi. “Ja ne vidim u čemu je problem ako kažem da više trebamo razgovarati, a manje se suditi. Neki kažu da ako izgubimo možemo platiti milijarde kuna. Razmišljam i o skupim troškovima odvjetničke tvrtke. Zanima me kako bi krpali proračun nakon takvog financijskog udara”, ističe dodajući da je pitanje može li se arbitraža, koja ide dalje, zaustaviti.

Napominje kako smatra da je cijela priča trebala biti javna. “Još od trenutka kada je Račan prodao Inu, pa i za vrijeme Milanovića A ne da se rade afere tamo gdje ih nema”, objašnjava. Karamarko kaže kako nije istina da je u Finskoj lobirao, već je bio pozvan na gospodarski forum, na kojem je dva dana slušao ‘fina predavanja’.

O zahtjevu za opozivom u Saboru kaže kako je i više nego smiješan. “Ide od onih koji su četiri godine urušavali sustav ove države i gospodarski i sigurnosno, kako god hoćete”, ističe.

O optužbama iz Mosta Karamarko kaže da su vrlo neozbiljni i neodgovorni, pogotovo preko obitelji. “Neću dopustiti da itko ugrožava moju obitelj preko paušalnih ocjena i nepoznavanja situacije. Ovdje ne postoji nikakav slučaj, za razliku od slučaja Žužul”, poručuje. Dodao je kako je Hrvatska imala ministre čije su supruge poslovale u energetici. “Ništa od toga nisu bile afere, a danas se izmišlja afera koja to nije. Zar privatne tvrtke ne mogu poslovati s drugim privatnim tvrtkama?”, pita se.

“Pojavio se nekakav Gavrilović. Ponovit ću ono što sam kolegama ponovio. Zar doista sondiranje plasmana pašteta i mesnih doručaka, evo sad malo karikiram, ugrožava nacionalnu sigurnost. Je li to sukob interesa? O čemu govorimo?”, rekao je Karamarko. Poručio je i kako je Vlada stabilna dok HDz to želi. “Prijevremeni izbori nikako, to je preveliki gubitak vremena i nemamo prava na to”, zaključuje Karamarko.

Komentiraj