KARAMARKO U VARAŽDINU “Službeni kandidat za ministra branitelja bit će Milijan Brkić”

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Hrvatska Vlada ostala je bez ministra branitelja 28. siječnja, nakon svega pet dana mandata ostavku je, nakon 18-satnog sastančenja s premijerom, potpredsjednicima Vlade i stručnjacima, podnio Mijo Crnoja, koji je ušao u povijest Hrvatske kao ministar s najkraćim mandatom.

Gotovo mjesec dana kasnije čini se kako smo dobili nasljednika Crnoje. Predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko u ponedjeljak je u Varaždinu prisustvovao 26. obljetnici tamošnjeg HDZ-a, te je okupljenima rekao kako je službeni kandidat HDZ-a za ministra branitelja njihov glavni tajnik Milijan Brkić.

Mediji su već ranije nagađali da bi Brkić mogao biti novi ministar, nakon što je zamrznuo svoj saborski mandat. To je Brkić objašnjavao željom da se ‘maksimalno posveti radu u HDZ-u.

“Ja sam isključivi krivac što toliko nemamo ministra branitelja jer sam imao puno razgovora, ali to smo sada prelomili. Službeni kandidat za ministra branitelja bit će Milijan Brkić”, rekao je Karamarko, prenosi N1.

Osvrnuo se i na današnje optužbe Željka Jovanovića, koji je rekao kako Hrvatska ‘nema Vladu, nego kaotični, eksperimentalni incident’. “Mislim da smo taj incident imali zadnje četiri godine. Mislim da se sada klima bitno promijenila”, poručio je Karamarko.

Prvi potpredsjednik Vlade istaknuo je i kako je suradnja MOST-a i Domoljubne kolaicije jako dobra, demantirajući tako sve češće napise kako je nepovjerenje MOST-a prema Domoljubnoj koaliciji sve veće. “Problemi se uvijek pojavljuju no mi rješavamo sve one koji se nađu pred nama”.

“Premijer si je uzeo nekoliko dana za razmišljanje, a sada je kao što znamo na putu. Bio je u Bruxellesu na summitu, danas je u Londonu. Kad se vratim očekujem da će se to riješiti”, komentirao je Karamarko činjenicu da premijer još uvijek nije potpisao smjenu šefa SOA-e Dragana Lozančića.

Komentiraj