Karamarko podnio ostavku na mjesto potpredsjednika Vlade, isto zatražio od Petrova i Oreškovića

Robert Anic/PIXSELL

Predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko danas se obratio javnosti. Na početku konferencije je rekao kako je dan bio uzbudljiv i zanimljiv.

“Povjerenstvo je razmatralo moj navodni slučaj. Zadovoljan sam i nezadovoljan. Nezadovoljan sam jer su ustanovili nekakav sukob interesa, a zadovoljan sam jer se taj sukob interesa dogodio na nekakvom neformalnom sastanku u Vladi na kojem nije vođen ni zapisnik”, rekao je Karamarko. Rekao je kako je u sukobu interesa jer je izrazio vlastiti stav. “Zar smo se vratili u vrijeme verbalnog delikta?”, upitao je.

Dodao je kako vjeruje da je odluka isforsirana i ‘ne govori ništa’ te kako će je u potpunosti pobiti na Ustavnom sudu.

Odluku je nazvao ‘polunakaradnom’ te kazao kako dobiva na desetke poruka podrške i ohrabrenja.

Najavio je sutrašnje glasovanje o opozivu premijera Oreškovića. “Odnos Mosta prema nama nije bio korektan. Isto tako, odnos premijera prema stranci koja drži na leđima njegov mandat nije bila u skladu s demokratskim standardima”, rekao je Karamarko dodajući kako su mogli napraviti puno više posla.

“Pred hrvatskom javniošću podnosim ostavku na mjesto potpredsjednika Vlade. Sutra idemo na preslagivanje i vjerujem da ćemo dobiti većinu i Vladu koja je svjesna u kakvom je trenutku Hrvatska”, rekao je Karamarko te pozvao i Petrova i Oreškovića da podnesu ostavke.

Naglašava kako je odluku o ostavci donio prije deset dana, a jučer ju je priopćio Predsjedništvu. Na pitanje novinara rekao je kako je odluka o ostavci posljedica odnosa u Vladi.

Današnju odluku Povjerenstva o sprečavanju sukoba interesa nazvao je nezbiljnom. “Zar bih trebao nositi majicu da mi supruga radi? Ja ne živim u socijalizmu”, kaže. “Sukoba interesa nije bilo i nema ga”, ponovio je.

Naglasio je i kako njegova pozicija u stranci nije uzdrmana. “Zašto bi bila?”, pitao je. Uvjeren je, kaže, kako će uspjeti presložiti Vladu. “Zar vi mislite da ne smijem komentirati odluku Povjerenstva, a radi se o mojoj koži? Valjda imam pravo na svoje mišljenje”, odgovorio je na novinarsko pitanje.

“Ovim sam činom htio poručiti da i ostali daju ostavke, nemojmo se više mrcvariti”, kaže. Karamarko je rekao kako će nova Vlada biti Vlada HDZ-a i partnera, te kako će imati 14 ministara u Vladi. Na kraju je rekao da su za ovaj neuspjeli eksperiment odgovorni svi.

Komentiraj