Fah

Karamarko: Očekujem od nadležnih u Srbiji da pronađu napadača na katoličkog svećenika Špehara

Prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko osudio je u petak napad na opata franjevačkog samostana u vojvođanskom mjestu Baču, Josipa Špehara, koji je teško pretučen, te je izrazio očekivanje da će srbijanske vlasti pronaći počinitelje.

 Osuđujem takav čin nasilja prema svećeniku i očekujem od srbijanskih tijela da što prije nađu počinitelja i da odgovore što se dogodilo jer to je ono što se ne smije događati, rekao je Karamarko u petak novinarima u Trogiru, gdje je bio na obilježavanju 26. obljetnice utemeljenja HDZ-a u tome gradu.

  Istaknuo je kako želi vjerovati da motiv napada na svećenika Špehara nije motiviran njegovom nacionalnom i vjerskom pripadnošću, to što je Hrvat i katolik.
“Ja bih htio vjerovati da to nije motivirano njegovom nacionalnom i vjerskom pripadnošću hrvatskom narodu i rimokatoličkoj vjeri,” poručio je Karamarko.Opat franjevačkog samostana u Baču Josip Špehar napadnut je i pretučen u noći s četvrtka na petak, te je s teškim ozljedama glave i tijela, prevezen u Klinički centar u Novom Sadu. Prema prvim informacijama iz policije, cilj napada bila je krađa crkvenih dragocjenosti i relikvija, među kojima su i značajne ikone, spisi i drugi vrijedni predmeti.

Komentiraj