[quote_box_center]

  • Dodao je kako se nada da će HDZ uspjeti izvući državu iz krize i da će takvu proslavu biti moguće organizirati za 25. obljetnicu “Oluje”

[/quote_box_center]

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ponovo se u srijedu usprotivio svečanom mimohodu u Zagrebu za 20. obljetnicu akcije “Oluja” ocijenivši da je mimohod u krizi preskup.

“Ja sam za to da se proslava održi u Kninu iz čitavog niza razloga. Jedan je taj da su ljudi navikli, zato što je Knin doista mjesto oslobađanja naše domovine i pobjede nad okupatorom. S druge strane, u Zagrebu sada raditi mimohod, to poskupljuje čitavu stvar, kad svi pričaju da trebamo štedjeti, da trebamo biti skromni. Smatram da to ove godine ne bi trebali raditi”, rekao je Karamarko novinarima u Saboru.

HDZ će izvući državu iz krize

Dodao je kako se nada da će HDZ uspjeti izvući državu iz krize i da će takvu proslavu biti moguće organizirati za 25. obljetnicu “Oluje”.

Nije želio nagađati zašto se predlaže paralelna proslava u Zagrebu. “Ne bih ulazio u spekulacije koje kolaju, da je nekog strah od nekih reakcija itd. Ne bih se time bavio, budimo benevolentni pa kažimo da neki doista žele da 20. godišnjica bude na drugačiji način obilježena nego što se obilježava svake godine. Međutim, mislim da još uvijek nije vrijeme za to”, ocijenio je Karamarko. Naglasio je kako poštuje 20. obljetnicu “Oluje”, ali da većina građana i branitelja ne želi mimohod u Zagrebu.

Karamarko sumnja u uspješnost mjera za smanjenje deficita koje Vlada šalje Europskoj komisiji.

Ne vidi korisne investicije o kojima govori Vlada

“Cijelo vrijeme govorimo o posljedicama, a nikako da pokrenemo proizvodnju i povećamo broj radnih mjesta i potrošnju”, rekao je Karamarko te ustvrdio kako osobno ne vidi korisne investicije o kojima govori Vlada.

Sumnjičav je i prema podacima o značajnom rastu profita malog i srednjeg poduzetništva. “Trebamo vidjeti je li to tako, jer je ova vlada sklona koristiti različita mjerila i na različite načine koristiti statistiku”, kazao je.

Karamarko pogrešnom smatra odluku Hrvatskih laburista da se ne odazove na razgovor kod predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

“Naravno da treba ići kod predsjednice, ona iskazuje nevjerojatan interes za probleme običnih građana i to treba cijeniti, odazvati se i popričati”, rekao je Karamarko te dodao kako je kod predsjednice i sam bio nešto dulje od pola sata.

Predsjednik HDZ-a s novinarima je pričao tijekom saborskog prijepodneva u kojem ni ovoga puta nije sudjelovao.

Komentiraj