KARAMARKO “Orešković je napravio salto mortale, više ne uživa naše povjerenje”

Zeljko Lukunic/PIXSELL

Predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko u petak je u središnjici svoje stranke održao konferenciju za novinare na kojoj je komentirao današnje izjave premijera Tihomira Oreškovića, koji je od njega i Bože Petrova zatražio da podnesu ostavku na svoje funkcije, zbog nacionalnog interesa.

Karamarko je naglasio kako je malo začuđen što je zahtjev Oreškovića došao u ovom trenutku, nakon što mu je nekoliko puta javno izrazio podršku i nakon što je prisustvovao Općem saboru HDZ-a.

Dodaje da Orešković mora javnosti objasniti što je to toliko važno bilo u SOA-i da se sjednica Vlade morala biti odgođena. “Što se tiče poziva za ostavkom, naravno da je nećemo prihvatiti. Mi smo pobjednička stranka, imamo najviše ruku u Saboru”, rekao je predsjednik HDZ-a.

“Nakon ovog salto mortalea kojeg je izveo Orešković više ne uživa naše povjerenje”, poručio je Karamarko. “Povjerenje je izgubljeno, sutra imamo Predsjedništvo stranke i sigurno ćemo donijeti neke odluke. Mi smo uložili veliki trud da održimo ovu političku konfiguraciju s Mostom. Učinili smo i velike ustupke, ali nismo pristali da obezvrijedimo sve što smo učinili zato što neke platforme pišu žutu štampu.

Na pitanje je li ovo kraj Vlade, Karamarko je rekao da ‘nikoga neće povlačiti za rukav da se ova Vlada spasi’. O novim izborima rekao je da nisu dobra opcija jer će oduzeti vrijeme i novac, ali i zaustaviti ‘procese koje su pokrenuli’. Dodao je kako je skloniji preslagivanju Vlade, ali i kako u preslagivanju nema mjesta za Most. “Zašto bi se rastajali ako ćemo ponovno ući u brak?”, upitao se.

Naglasio je kako se Most ponašao kao opozicija, a ne njihov partner. “Rekao sam Petrovu “ajmo surađivati, ali bez grča u želucu.” Uvijek sam govorio da rješavamo svađe, to je bio izraz moje velike volje da prevladamo sve probleme”, rekao je Karamarko dodajući da je počeo proces razdruživanja.

Na pitanje je li naručio provalu u automobil agencije Grizli komunikacije koja je surađivala s Mostom kaže: “Ja sigurno tako izgledam, svaki dan naručujem provale u nečije automobile”, odgovorio je.

Komentiraj