Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko u četvrtak je preko svog Facebook profila poručio kako nikada nije rekao da će branitelji krenuti u rat ukoliko dođe do smjene ministra Mije Crnoje. Dodaje kako o ministru odlučuje premijer.

“Nikad nisam izjavio da će branitelji krenuti u rat ako ministar Crnoja bude smijenjen. Takva objava na jednom domaćem portalu obična je laž. Volio bih da su branitelji iz šatora u Savskoj pokušali saznati jesam li to rekao prije nego su sazvali svoju konferenciju za medije”, piše Karamarko u objavi naslovljenoj ‘Nećemo popušati pred pritiscima i provokacijama’.

“O ministru Crnoji odlučit će premijer na temelju procjene je li u ovom slučaju prekršen zakon, a u skladu sa svim demokratskim običajima i načelima pravne države. Ničije prijetnje, laži ili pritisci to ne mogu promijeniti. Također, nitko u Vladi neće nasjedati na provokacije po kojima bismo trebali smjenjivati ministra prije nego nedvojbeno ustanovimo da li se on ogriješio o zakon”, zaključuje Karamarko.

[NEĆEMO POPUŠTATI PRED PRITISCIMA I PROVOKACIJAMA]
Nikad nisam izjavio da će branitelji krenuti u rat ako ministar…

Posted by Tomislav Karamarko on Thursday, January 28, 2016

Komentiraj