Davor Visnjic/PIXSELL

Karamarko marginalizira Manjkasa

Upućeni izvori bliski HDZ-u tvrde da se Tomislav Karamarko definitivno odlučio marginalizirati utjecaj Miljenka Manjkasa koji je donedavno bio njegov posebni savjetnik za medije. To posredno potvrđuje i činjenica da je za posebnog Karamarkova savjetnika imenovan Damir Jugo, dekan Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžment. Manjkas formalno nije razriješen svih svojih dužnosti, nego se predviđa da bi trebao više biti posvećen isključivo radu unutar HDZ-a.

Jugo bi Karamarka trebao savjetovati o pitanjima iz djelokruga društvenih djelatnosti, a tu će dužnost obavljati bez novčane naknade. Nominalno, prema Zakonu o Vladi, posebni savjetnici imenuju se “radi utvrđivanja stanja, izrade strateških razvojnih planova i analiza, pripreme prijedloga i usklađivanja provedbe pojedinih projekata iz programa Vlade te za pojedina pitanja stalne ili povremene prirode od značaja za obavljanje dužnosti člana Vlade“. Često ta pitanja uključuju i zonu krizne komunikacije, što je u opis Jugova posla počelo ulaziti već prvih dana njegova mandata.

Jugo bi trebao imati utjecaja na u posljednje vrijeme učestalo neprimjeren način Karamarkova političkog komuniciranja. Može se tvrditi da Jugo naginje političkom centru, a njemu bliski izvori navode da se radi o kulturnom, obrazovanom i sposobnom stručnjaku koji bi, bude li ga šef slušao, mogao pridonijeti popravku Karamarkova imidža u javnosti.

Protiv Zdravka Klanca, bivšeg ravnatelja Vojne sigurnosno obavještajne agencije, pokrenut je vojnostegovni postupak zbog sumnji da je nezakonito koristio sredstva za posebne namjene i sumnji da je nezakonito sklapao poslove s tvrtkama koje su poslovale s VSOA-om, tvrde vojni izvori. Isti izvori tvrde da je zapravo na pomolu šira istraga koja će obuhvatiti i neke Klančeve bliske suradnike, M.B, I.S te I.J., čiji su identiteti poznati Nacionalu. Tvrdi se da bi se svi oni mogli naći pod sumnjom za zlouporabu ovlasti.

Komentiraj