Karamarko ima dva kandidata za šefa SOA-e

FaH

Prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je u subotu u Obrovcu da on ima dva kandidata za šefa SOA-e.

Komentirajući medijske navode po kojima će premijer Tihomir Orešković za ravnatelja SOA-e predložiti Daniela Markića, Karamarko je rekao da on o tome ništa ne zna. „Ne znam ništa o tome da je premijer supotpisao ili da je nešto službeno predložio. Nadam se da su to spinovi jer mi kao pobjednička stranka, i ja osobno sam imao svoje neke preferencije i prijedloge premijeru i očekujem da će to na taj način biti realizirano“, kazao je Karamarko.

Dodao je da on ima dva kandidata ali nije želio otkriti njihova imena. “Kad bude sve završeno sve će se znati,” rekao je.

Karamarko nije odgovorio na pitanje je li točno da je premijer odbio njegov prijedlog da se na čelno mjesto SOA-e postavi bivši šef Centra SOA-e iz Zadra Toni Matas.

Upitan zna li se na koga je ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić mislio kad je komentirajući slučaj ‘topničkih dnevnika’ kazao kako se radi o ‘nekulturnom, nekompetentnom i primitivnom pokušaju političkog obračuna,  Karamarko je rekao da se ne udubljuje u njegove rječi i ono što je htio reći.

„Ja i ministar Orepić smo završili svoju priču. Ponavljam, on je ministar, ja sam potpredsjednik Vlade. Samo očekujem da ono što sam mu sugerirao prije mjesec dana, tiče se nekih ljudi i zlouporabe službe u funkciji SDP-a, da na određeni način bude prema njima postupano, da budu odstranjeni iz službe. Prije 30 dana sam mu to rekao i očekujem da on uskoro vrhu Vlade kaže što je učinjeno,” kazao je Karamarko.

Dodao je da je Orepić doveden da rješava probleme koji su se u MUP-u nagomilali. „Njegovo je da rješava probleme a ne da i sam postane problem“, ponovio je.

Govoreći o parafiskalnim nametima, kojih ima preko 240, rekao je da im je najvažnije olakšati manevarski prostor poduzetnicima i prohodnost investicijama uz stimilativnu poreznu politiku.

Karamarko je u Obrovcu bio u povodu Dana grada Obrovca i obilježavanju 26. obljetnice HDZ-a Posedarje i Sukošan.

Komentiraj