KARABATIĆ “Hrvatska ima veliku momčad i velike igrače”

HINA/ Daniel KASAP

Najbolji rukometaš Francuske i jedan od najboljih svjetskih igrača Nikola Karabatić u utorak je najavio sutrašnju utakmicu protiv Hrvatske, nakon koje ćemo saznati sudionike polufinala Europskog prvenstva.

Francuska i prije utakmice s Hrvatskom može osigurati polufinale, ovisno o ishodu utakmice između Norveške i Švedske, a Karabatić kaže da rezultat može promijeniti neke trenerske odluke. “Ekipa se sprema za veliku borbu i tešku utakmicu. Morat ćemo biti na 100 posto protiv Hrvatske”, najavio je Karabatić.

“Ako izgubimo, bit ćemo izjednačeni. Imat ćemo svatko po poraz. Rekao sam da je Hrvatska favorit jer igraju kući. Kad smo mi igrali kući prošle godine, vidio sam koliko to znači i koliko ti pomogne. Hrvatska ima veliku momčad i velike igrače na svakoj poziciji”, nahvalio je ‘Kauboje’ Karabtić, prenosi Dnevnik.hr.

Upitan koliko Hrvatskoj nedostaje Domagoj Duvnjak, Karabatić kaže da su pokazali kako mogu i bez njega. “Naravno da uvijek fali jedan od najboljih igrača svijeta, ali mogu i bez njega”, kaže.

Na kraju je upitan i koja je tajna francuske dominacije u rukometu. “Ne znam koja je naša tajna. Imali smo jedan period u kojem smo imali najbolje igrače na svakoj poziciji. Naučili smo puno kada smo otišli igrati u Njemačku i Španjolsku pod najvećim trenerima. Naučili smo biti svaki dan na 100 %. Mislim da je to puno pomoglo da svi shvate da moraš svaki dan od nule krenuti. Uvijek smo znali da moramo krenuti ispočetka iako smo bili prvaci”, zaključio je Karabatić.

Komentiraj