Kapulica prozvao Milanovića zbog Dana državnosti: “On je u ovim pitanjima ispod razine komunističkog vodstva 80-ih”

Nakon sjednice Predsjedništva utemeljitelja HDZ-a, prozvali su predsjednika Zorana Milanovića zbog neobilježavanja Dana državnosti te njegovih izjava toga dana. 

Iz Zajednice utemeljitelja HDZ-a poručili su da je to što radi Milanović neustavno, da u svijetu ne postoji sličan primjer i da je jedino što predsjednik radi i u čemu je dosljedan – politika konflikta i podjele, piše HRT.

Milanović: “Plenković se samo prešaltao. Kao na Tamiću, prva-druga”

“On je u ovim pitanjima, i to želim jasno reći, ispod razine komunističkog vodstva s kraja 80-ih godina. Komunističko vodstvo je 1989. godine, iako u Boga nije vjerovalo, iako nije slavilo Božić, čestitalo je svim građanima Božić, 1989. godine”, istaknuo je  predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a Mario Kapulica.

Šeks: Presedan da predsjednik države poziva građane da ne poštuju Ustav i zakone

Vladimir Šeks istaknuo je na konferenciji za medije kako je ponašanje predsjednika Milanovića presedan u cijelome svijetu, da se nikada nije dogodilo da predsjednik, šef jedne države poziva svoje građane da ne poštuju Ustav i zakone.

Nažalost, dodao je, ne postoji dvotrećinska većina po Ustavu kojom bi se zbog povrede Ustava RH, pokrenuo postupak za odgovornost predsjednika Republike i sljedstveno tome. dvotrećinska većina sudaca Ustavnog suda.

“Hrvatski sabor nema takvu potrebnu većinu da bi zbog povrede Ustava RH koji vapi do neba, pokrenuo postupak i doveo do opoziva predsjednika Milanovića. Ali, mediji, građani trebaju otvoreno i jasnije razgovarati i progovoriti o čemu se tu u biti radi”, poručio je Šeks.

Istaknuo je kako bi Milanović “tako mogao reći za bilo koji drugi zakon da ga ne priznaje”.

“To je poziv na anarhiju, poziv na kaos, poziv na bezvlađe. Poziv koji opasno narušava zajedništvo i jedinstvo hrvatskog naroda, koji stvara ogromne pukotine u hrvatskom nacionalnom biću”, poručio je Šeks.

Kapulica je zaključio da će očito Milanovića morati opozvati građani RH na izborima.

Umirovljenici zajedno pisali Milanoviću zbog negiranja Dana državnosti: “Ovo je kap koja je prelila čašu”

Plenković: “Miks kompleksa i ljubomore pršti iz Milanovića. Čak ponovo i šmrče”

Komentiraj

nacional banner
nacional banner