Kapulica: “Milanović želi destabilizirati parlamentarnu većinu, HDZ i Vladu”

Član predsjedništva HDZ-a Mario Kapulica izjavio je da predsjednik Republike Zoran Milanović “želi destabilizirati parlamentarnu većinu, HDZ i vladu”.

Uoči sjednice predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a Kapulica je opširno kritizirao Milanovića te ustvrdio kako je “”nešto potpuno različito od onog Milanovića koji se kandidirao i nastupao u prvim mjesecima i koji je rekao da neće biti ni korektivni faktor”. “To se negdje putem izgubilo. Pitanje je gdje i zašto. On inzistira na političkom izričaju koji želi destabilizirati parlamentarnu većinu, HDZ i vladu. Ali to neće proći jer je HDZ na prošlim izborima dobio najbolji rezultat ikad”, kazao je Kapulica.

“Ja sam od prvog dana stravaranja Republike Hrvatske sve do smrti predsjednika Tuđmana u politici i pratim politiku i moram priznati da sam mislio da se od odlaska Stipe Mesića nećemo suočiti s obnašateljem dužnosti predsjednika Republike koji će do te mjere redikulizirati političku scenu. Nažalost, izgleda da ta procjena nije bila dobra, da je bila pogrešna i da smo u predsjedniku koji je, kada je bio kandidat, govorio da će se zalagati protiv svake bahatosti i omalovažavanja na političkoj sceni dobili predsjednika koji to radi na dnevnoj bazi. Nama u HDZ-u zbog toga je žao jer ni po čemu ne želimo derogirati ustavnu poziciju i ulogu predsjednika u političkom životu ponajprije zbog toga što duboko cijenimo ulogu koju je predsjednik Tuđman imao pri stvaranju države i nismo očekivali da ćemo 2021. morati komentirati i govoriti o izričaju predsjednika koji bitno derogira sve demokratske norme i standarde demokratske Hrvatske”, rekao je Kapulica.

“Mi imamo predsjednika koji želi biti štemer i piti viski, a ne limunadu. Ne pamtim da je itko imao predsjednika koji je imao taj silni poriv da tako vodi državu”, kazao je Kapulica.

Komentiraj