KAPETANOVI PRIJATELJI “Ako treba Atlantik preplivati, napravit ćemo to”

Reporter televizije N1 je razgovarao s Đurđom Vrljević Šarić i Sebastianom Latochom, prijateljima obitelji nestalog kapetana Dine Miškića.

“U trenutku kada je objavljeno da se potraga obustavlja, nama je to bilo neprihvatljivo. Jer smo već u tom trenutku imali neformalne informacije da su se svi članovi posade ukrcali na splavi”, kazala je Vrljević Šarić.

“Zato smo se odlučili na pokretanje peticije. Odaziv nas je, malo je reći dirnuo. Radi se o preko 40 tisuća potpisnika peticije. To su ljudi iz puno zemalja i to nam je sve pomoglo da se potraga nastavi”, dodaje.

Na pitanje o tome kako se osjeća obitelj kapetana dok traje potraga, Vrljević Šarić je kazala: “Definitivno nije lako. Mi smo svi na iglama. Čekamo dobru vijest, čekanje je strašno i iscrpljujuće. Ali nakon jučerašnje vijesti da su uočene signalne rakete, to su znakovi života”, rekla je Vrljević Šarić.

Sebastian Latocha je pak kazao kako su nakon vijesti o obustavi potrage odmah pokrenuli prikupljanje novca. “Odmah smo pokrenuli prikupljanje kako bi mogli skupti potreban novac i vidjeti što bi mogli napraviti. Francuska je na kraju sama pokrenula avion i hvala im na tome”, kazao je Latocha.

“Imamo preko 37 tisuća eura, ali za potragu avionom je potrebno preko 50 tisuća eura. Ja samo vidim Dina da je tu i da ćemo zajedno biti s njim. I a”Imamo preko 37 tisuća eura, ali za potragu avionom je potrebno preko 50 tisuća eura. Ja samo vidim Dina da je tu i da ćemo zajedno biti s njim. I ako treba Atlantik preplivati, napravit ćemo to”, rekao je zaključno Latocha. , rekao je zaključno Latocha.

Komentiraj