Kapetan Watforda odbio povratak treninzima

Kapetan premierligaša Watforda Troy Deeney odbio je povratak treninzima koji je od strane 20 klubova najvišeg ranga natjecanja u engleskom nogometu predviđen ovog tjedna. 31-godišnji napadač je svoj postupak obrazložio zabrinutošću za zdravlje svoje obitelji zbog pandemije koronavirusa.

“Neću započeti s treninzima. Odluka nema veze s financijskim razlozima. Sin mi je star pet mjeseci i ima problema s disanjem. Ne želim se nakon treninga vratiti doma i time ga dodatno ugroziti.” – izjavio je Deeny za You Tube show Talk the Talk.

Klub je prihvatio odluku svog kapetana, koji je član momčadi od 2010. godine. Trener Nigel Pearson je ranije ovog tjedna izrazio svoju zabrinutost trenutnom situacijom te je rekao da neće inzistirati da se igrači moraju pojaviti na treningu.

Nacionalni centar za statistiku je u vezi bolesti COVID-19 iznio podatke da su muškarci i žene crne boje kože u Engleskoj i Walesu dvostruko više ugroženi od bijelaca.

Na jučerašnjem sastanku klubova Premier lige donesena je odluka da sukladno zdravstvenom protokolu momčadi mogu započeti s grupnim treninzima do pet igrača koji mogu trajati maksimalno 75 minuta uz pridržavanja mjera fizičkog distanciranja. Nakon 29 odigranih utakmica Watford se s 27 osvojenih bodova nalazi na 17. mjestu ljestvice te ga u nastavku sezone očekuje borba za prvoligaški status.

Pročitajte još:

Klubovi Premier lige počinju s treninzima u grupama

Komentiraj