Kapetan Šibenika potpisao za Dinamo

Kapetan Šibenika Marko Bulat novi je nogometaš zagrebačkog Dinama s kojim je potpisao ugovor do 30. lipnja 2027. godine. Plavi su tako u aktualnom prijelaznom roku nastavili s politikom dovođenja perspektivnih igrača iz Prve HNL obzirom da su ranije dogovorili transfere Ivana Nevistića i Daniela Štefulja iz Rijeke te Marijana Čabraje i Darija Špikića iz Gorice.

“Jako sam sretan zbog ovog trenutka. Dinamo je klub koji je prepoznat po iznimno kvalitetnom radu i razvoju mladih igrača pa vjerujem da će i moja karijera ovdje krenuti u smjeru još većeg napretka. Mislim da je svakom igraču velika želja ići putem kojim su prošli naši brojni reprezentativci. Potpis ugovora s Dinamom sigurno je velika čast i potvrda mog dosadašnjeg rada u Šibeniku koji mi je također pružio temelje za ovakav iskorak. Do kraja sezone ostajem u Šibeniku, borit ću se u svakoj utakmici kako bih pomogao svom klubu da ostvari što bolji rezultat. Znam da su veliki trag u Dinamu ostavili brojni igrači iz grada Šibenika, nadam se da ću i ja nastaviti njihovim stopama”, izjavio je Bulat za službene stranice Dinama.

Prema neslužbenim informacijama Narančasti će za 20-godišnjeg veznjaka dobiti odštetu od oko 2,5 milijuna eura s tim da znatan dio tog iznosa po slovu ugovora koji je trajao do ljeta 2022. godine ide samom igraču. Bulat će uz to na Šubićevcu ostati do konca sezone kao posuđeni igrač Dinama.

Perspektivni nogometaš je dijete Šibenika te je već sa 16 godina debitirao za prvu momčad s kojom je u sezoni 2019./20. izborio promociju u najviši rang natjecanja. Do sada je za Narančaste upisao 84 nastupa u kojima je zabio osam golova. Radi se i o mladom reprezentativcu koji je bio član svih mlađih uzrasnih kategorija Vatrenih, a za U21 vrstu, koju ove godine očekuje Europsko prvenstvo, je dosad zabilježio devet nastupa.

Komentiraj