Trumpova ekipa je u utorak pokušavala ograničiti utjecaj optužbi za plagijat upućenih supruzi milijardera koji tijekom dana treba biti službeno imenovan republikanskim kandidatom za Bijelu kuću.

Predsjedničke konvencije uobičajeno glatko teku i isplanirane su mjesecima ranije. Govori desetaka govornika su pripremljeni i potvrđuje ih ekipa kandidata. Najmanja kriva nota dovodi do pitanja o profesionalnosti organizatora i stupnju jedinstva stranke.

Lavinu sarkastičnih komentara na društvenim mrežama je izazvala Melania Trump, tj. dva odlomka njezinog govora o vrijednostima koje su joj prenijeli roditelji. U sredini govora dugog četvrt sata, ona je ponovila, gotovo istim riječima, rečenice supruge Baracka Obame izgovorene na demokratskoj konvenciji 2008. godine.

Želeći brzo prijeći na drugu temu s tako trivijalne pogreške, šef stranke Reince Priebus je savjetovao Donaldu Trumpu da se riješi suradnika koji je pogriješio.

Mali dio od skoro 15-minutnog govora Melanie Trump vrlo je naličio dijelu govora Michelle Obama osam godina ranije koji je održala u znak potpore Baracku Obami koji je tada bio u predizbornoj kampanji za predsjednika.

Slovenka Melania Trump, dizajnerica nakita i bivša manekenka, govorila je o vrijednosti marljivoga rada koju je naslijedila od svojih roditelja i rekla “jedina granica vaših postignuća je snaga vaših snova i vaše spremnosti da radite za njih”.

Njezine riječi su vrlo slične onima Michelle Obame iz 2008.

Donald Trump će biti službeno imenovan tijekom večeri na službenom glasanju 2472 zastupnika koji su imenovani na predizborima.

Komentiraj