U NAJVEĆOJ OPORBENOJ STRANCI vlada sve veće nezadovoljstvo politikom predsjednika Davora Bernardića, a izvori iz vrha stranke tvrde da jedan dio zastupnika u Saboru razmišlja nakon lokalnih izbora podržati vladu Andreja Plenkovića

‘Unutar SDP-ova Kluba zastupnika postoji jedna grupacija koja je spremna učiniti ono što je učinio Tomislav Saucha, odnosno podržati Vladu Andreja Plenkovića nakon lokalnih izbora kako bi spriječili nepotrebne nove izbore i osigurali stabilnost zemlje u trenutku kada zbog Agrokora prijeti raspad sistema”, rekao je to za Nacional izvor blizak vrhu SDP-a.

Pročitajte članak u cijelosti na našem digitalnom izdanju.

Komentiraj

PREKOSaša Zinaja i Pixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakFITNES UČILIŠTE Projekt ‘Brighter side of exercise’ kao pomoć osobama liječenih od anoreksije
Sljedeći članakBANDIĆEVO IZVJEŠĆE Kampanja bez troškova i donatora
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.