Kaos na sastanku SDP-a: “Ja nisam pi***ca kao svi vi; Bernardić, to ljudsko govno, svi su kriminalci, ljigavci…”

Gradska organizacija SDP-a Zagreb oglasila se povodom incidenta koji se dogodio na neformalnom sastanku u mjesnoj organizaciji Donji grad. Njihovu reaciju objavljujemo u cijelosti: 

“Osuđujemo neprimjereno i nepristojno ponašanje kolege Rešetića koji je svojim istupom izazvao štetu našoj organizaciji u Zagrebu, ali i cijeloj stranci. Ovakvo ponašanje nije u skladu s našim socijaldemokratskim vrijednostima, niti je primjereno međuljudskim odnosima u našoj stranci i mi ga ne možemo, niti želimo tolerirati.

U SDP-u možemo razmjenjivati ideje, rješenja, viziju kakav SDP želimo graditi u Zagrebu u budućnosti i očekujemo da se upravo na tome temelje i svi razgovori i sva sučeljavanja koja su pred nama u narednim unutarstranačkim izborima za Gradsku organizaciju Grada Zagreba.

Jednako tako, vjerujemo da će sve kolege i kolegice u svojim javnim istupima u medijima i na društvenim mrežama prezentirati svoje ideje o budućnosti stranke i socijaldemokracije kao najvažniju temu svojeg političkog djelovanja i rada, jer samo tako će SDP biti snažnija stranka spremna nuditi rješenja za građane Grada Zagreba.

Marijan Rešetić razriješen je sa svih stranačkih funkcija i više neće obnašati dužnost povjerenika za Trešnjevku Jug te će se protiv njega pokrenuti stranački stegovni postupak”, priopćili su iz SDP-a.

Što se dogodilo?

Podsjetimo, na sastanku je Rašetić, prema svjedočenju SDP-ovaca, vrijeđao kolege, a pale su i teške uvrede i psovke.

Da nešto ne valja ukazala je objava Danice Juričić, kandidatkinje za predsjednicu zagrebačke gradske organizacije. Ona je nazočila sastanku na kojem je kanila najaviti svoju kandidaturu. Objavila je kako Facebookom “kruži prepiska o vrijeđanju bivših i sadašnjih članova SDP-a na sastanku organizacije Donji grad”, a ona je u svojoj potvrdila autentičnost navoda.

“Uvrede i psovke i osobno sam doživjela. Mnogi me iz stranke pitaju je li to točno.Točno je sve – od ružne do najružnije riječi“, napisala je Juričić.

A u toj je poruci pisalo sljedeće: 

“Sinoć je održano druženje SDP-a Donji Grad u svom standardnom terminu i kao gost nam se pridružila cijenjena kolegica i kandidatkinja za predsjednicu SDP-a Zagreb, gđa Danica Juričić. Sve je prolazilo u najboljem mogućem redu, dok se sastanku nije pridružio kolega Marijan Rešetić, u vidno alkoholiziranom stanju. Ubrzo nakon njegovog dolaska, počeli su žustri monolozi g. Rešetića, u kojem su padale teške uvrede i psovke, pa i prijetnje, ne samo prema nama prisutnima nego i prema bivšim kolegama koji su nedavno izbačeni iz stranke”, stoji u objavi.

“Kada ga je kolegica zamolila da pričeka sekundu da završimo, on me pogledao u oči i (nažalost, moram citirati), rekao “Boli me k***c za nju”, na što je Danica oštro reagirala, no on je nastavio u svom tonu: “Ja nisam pi***ca kao svi vi sa Donjeg grada, ja sam dečec sa Trnja sve kažem kako je a vi se je***.”.

“Za bivšeg kolegu Nikšu Vukasa “ako mi se pojavi pred očima, zadavit ću ga golim rukama”, za g. Bernardića: “to ljudsko govno od čovjeka, ja bi ga roknuo u glavu da mi dođe pred oci, a doći će…”, …”kriminaci, ljigavci, govna,…”, “njih sve treba u zatvor i sve koji ih podržavaju jer su i oni kriminalci”…”ja bi ih složio sve sa zemljom kao i sve koji ih podržavaju”…teško je uopće popamtiti količinu uvreda kojima je jučer Marijan častio i bivše i aktivne kolege… na stranu naša osobna mišljenja o radu spomenutih, ovako degutantne riječi ne smiju izlaziti iz usta nekoga tko predstavlja SDP, ni na kavi s najboljim frendom, a kamoli na sastanku pred 20-tak članica i članova koji su ostali zgroženi komunikacijom g. Marijana.”

“Jer na kraju krajeva, on je došao na redovan sastanak, kak on veli “pi*** s Donjeg Grada” kako bi sve nas prisutne u kratkom vremenu izvrijeđao. Svojim je ponašanjem, ujedno pokazao i veliki disrespekt prema kolegici Danici koja je odvojila vrijeme za nas a na kraju je kolega ispao One man show. I to kakav One man show. Tema njegovog komentiranja je bilo i aktualno vodstvo stranke koje također nije bilo pošteđeno ružnih komentara. No većina njegovih uvreda mi se previše gadi da bi ih iznova ponavljala u mailu.

Možemo se ne slagati u nekim stvarima, možemo argumentirano kritizirati i debatirati, dapače, to je socijaldemokracija. Ovo socijaldemokracije, a ni osnovnog bontona, vidjelo nije”, stoji u spomenutoj objavi.

Inače, Rešetić je dugogodišnji član SDP-a, na posljednjim izborima bio je član izbornog stožera Joška Klisovića, a spominje ga se kao Grbinovog čovjeka od povjerenja koji je, između ostaloga, sudjelovao u “čistkama” u Zagrebu.

Komentiraj