PROGRAMSKO VIJEĆE HRT-a na telefonskoj sjednici odlučilo je da HRT nije ispunio svoje obveze prema Ugovoru s Vladom, a vodstvo javne televizije potom je tu odluku pokušalo sakriti od javnosti

Hrvatska radiotelevizija nije ispunila osnovne ciljeve i obveze iz Ugovora s Vladom za 2017., ustanovilo je glasanjem na telefonskoj sjednici 29. lipnja Programsko vijeće HRT-a. To znači da Hrvatska radiotelevizija nije ispunila svoju funkciju javne radiotelevizije, nije ispunila zadane kvote emitiranja pojedinih sadržaja od javnog interesa ni zadovoljila ciljeve kao što su stvaranje vrijednosti za društvo i pojedinca, promicanje nacionalnog identiteta i kulture, promicanja civilnog društva i temelja demokracije, poštovanja različitosti i poticanja tolerancije, promicanja znanja, učenja i promicanja novih vještina, promicanja kreativnosti, inovativnosti, poduzetništva, solidarnosti i humanosti, promicanja medijske kulture i pismenosti, predstavljanja Hrvatske, njezinih regija i građana te upoznavanja Hrvatske sa svijetom i svijeta s Hrvatskom.

Pročitajte više u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKOPixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakDIVJAK: “Bandić je opet u zaleđu”
Sljedeći članakFIFA Pregled verbalnih akrobacija Domagoja Vide
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.