Kanye West ponovno u utrci za predsjednika SAD-a

Kanye West je u četvrtak otkrio u televizijskom showu ‘Good Morning America’ da se i tekako planira ponovno uključiti u politiku te da će se ponovno kandidirati za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država 2024. godine.

Kanye West je govorio o svojoj odluci da prekine svoju modnu suradnju Yeezy s Gapom, kao i o tekućim napetostima između njega i rukovoditelja Adidasa oko njihovog partnerstva. “Sve je to bilo zanemarivanje glasa nečega što sam ja sukreirao. Ja sam sukreirao proizvod u Adidasu. Ja sam sukreirao proizvod u Gapu. To znači da sam bio tamo zbog neke specifične agende, a ne da Yeezy Gap bude sve što bi mogao biti, ili zbog ovog sna koji sam imao o tome što bi Gap mogao biti. Vrijeme je da napravim nešto svoje.”

Također je izjavio da je angažirao odvjetnike koji će mu pomoći da sazna više o vođenju posla. “Morali smo posao podići na viši nivo. Stvarno im pokazati tko je novi šef u gradu, da sam ja šef sam sebi. Više nisam samo čovjek koji jaše polo konja. Nisam samo maskota usred utakmica, koja napaljuje publiku govoreći ‘Hej, obuci ovo, učini ovo’, važno je naučiti financijski inženjering. Naučiti kako stvarno voditi tvrtku.”

Među Westovim predsjedničkim zavjetima, kada se kandidirao za predsjednika SAD-a 2015. godine, bila su obećanja da će vratiti predanost SAD-a vjeri, liječiti beskućništvo i glad i zagovarati poduzeća u vlasništvu crnaca. U jednom video spotu za kampanju izjavio je da će voditi Ameriku s ljubavlju, dostojanstvom i odgovornošću prema zemlji, dijeleći ambiciozno uvjerenje da je njegov poziv biti vođa slobodnog svijeta – “To je nešto što je Bog stavio na srce još 2015. godine.”

West je imao djelomično potporu birača, a nije bio ni naveden na glasačkim listićima u nekoliko država uključujući Virginiju, Zapadnu Virginiju, Ohio, Wyoming, Illinois, Wisconsin i Južnu Karolinu. Također su ga kritizirali mnogi njegovi kolege, uključujući Chucka D-a iz Public Enemyja, Treya Songza, 50 Centa i Joea Rogana ali je na kraju uspio osvojiti nekih 50.000 glasova, od kojih je petina osigurana u Tennesseeju.

West se osvrnuo na svoju neuspjelu predsjedničku kandidaturu prošlog studenog, priznajući u svojoj podužoj molitvi za Dan zahvalnosti da se kandidirao za predsjednika bez odgovarajuće pripreme i bez saveznika s obje strane. Unatoč tome, on je dugo nagovještavao da će se ponovno kandidirati za predsjednika 2024. godine.

U ožujku je Savezno izborno povjerenstvo izvijestilo da je Westova kampanja – koju je uglavnom sam financirao – prekršila pravila prikupljanja sredstava.

 

 

 

Komentiraj