Kanye West na sudu: Gap ga tuži zbog neodobrenih radova na njihovoj nekretnini

Osim što je propala suradnja tvrtke Gap i brenda Yeezy Kanyea Westa, tuže ga i zbog neodobrene promjene na jednoj od njihovih nekretnina u Los Angelesu. Prema dostupnim sudskim dokumentima koje je objavio New York Post, čelnici Gapa podnijeli su tužbu protiv Kanyea Westa iz više razloga.

Tvrde da je West napravio neodobrene promjene na jednoj od njihovih nekretnina u LA-u. Preinake su uključivale postavljanje vanjske rampe na parkiralištu; postavljanje tunela na parceli; uklanjanje stropnih svjetala; izgradnja zida; i rušenje triju kupaonica.

U tužbi se, između ostalog, navodi: “Izvršavanjem, a ne popravkom ili restauracijom, prethodno navedenih izmjena prostorija koje je West izvršio bez Gapovog sudjelovanja ili odobrenja, West je prekršio strateški sporazum i izravno i neposredno prouzročio da Gap ima troškove za popravak i obnovu prostorija.”

Šefovi Gapa iznajmili su nekretninu od Art City Centera i prošle su godine tuženi zbog oštećenja prostora. U svojoj tužbi protiv Kanyea Westa Gap traži od njega da pokrije troškove obnove posjeda, kao i 2 milijuna dolara odštete.

Suradnje njegove tvrtke Yeezy s Gapom prekinuta je u rujnu 2022. godine, kao i poslovi s Adidasom i Balenciagom nakon što je West dao niz antisemitskih primjedbi krajem prošle godine.

 

Komentiraj

nacional banner
nacional banner