Kandžijin sarkastični komentar društva, cinizam u stihovima i humor

Ne računajući nekoliko grupnih i festivalskih nastupa, Kandžija i njegova prateća grupa Gole žene uz neizostavnu pratnju svog ‘’brata po repanju’’ Toxare gotovo godinu dana nisu održali samostalni koncert u Zagrebu. Prošle srijede, savršeno uvježbani i odlično pripremljeni, Kandžija i Toxara u Vintage Industrial baru su izveli presjek svog dosadašnjeg rada, predstavivši najveće hitove. U pjesmi ‘’Donji Miholjac’’, prepjev velikog hita ‘’Empire State of Mind’’ Alicie Keys i Jay-Z-ja, pridružila im se Ivana Rushaidat. Nakon pauze za presvlačenje, Kandžija, Toxara i Gole žene izašli su na pola koncerta odjeveni u bijelo, kako bi izveli najnoviji hit ‘’Crkva’’ koji je publika pozdravila s ovacijama, unatoč tome što su pjesma i spot pušteni u javnost samo sedam dana prije koncerta.

  • Kandžija i njegova prateća grupa Gole žene održao koncert u Vintage Industrial Baru
  • Kandžija i Toxara izveli su presjek svog dosadašnjeg rada, predstavivši najveće hitove

 

Kandžija je privukao pozornost 2007. pobjedom na free style battleu u Zagrebu. Od samog početka sklon sarkazmu i ironičnim stihovima, Osječanin Stjepko Galović Kandžija ubrzo je dobio nadimak Rimokatolik, a predstavlja se i kao Emtivi Andrija. Prvim hitom ‘’Bicikl’’ osvojio je hrvatsku hip hop scenu, a debi album ‘’Narodnjaci’’ objavio je 2009. za Dallas Records, za koji je dobio dobre kritike. Dvije godine kasnije objavio je album ‘’Koktel od rakije’’. Uz istoimeni singl te pjesme ‘’Desno’’ i ‘’Kriza’’, Kandžija je osvojio domaće top ljestvice, nastupajući sa svojom pratećom grupom Gole žene u Hrvatskoj i regiji.

S Toxarom je 2012. objavio album ‘’Zlatne žbice’’, na kojem su gostovali najvažniji hrvatski reperi. Uvijek sklon sarkastičnom komentiranju društva u kojem živimo, uz neizostavni cinizam u stihovima i neizbježnu dozu humora koji nerijetko ostavlja gorak okus u ustima, Kandžija je 2013. objavio na besplatnom downloadu EP ‘’Dvojezična ploča’’, u suradnji s beogradskim reperom Bvanom, kao komentar na incidente prilikom postavljanja ploča s dvojezičnim natpisima u Vukovaru. Godine 2014. objavio je živi album ‘’Folder s Golim ženama’’.

Komentiraj