Kandžija i Gole žene na krovu MSU-a

Arhiva Nacionala, MSU

“Imali smo puno ponuda za Zagreb ovo ljeto, ali mi smo odabrali baš MSU, jer je vrhunski prostor i mislimo da je baš za nas. Suvremeni smo, nismo muzej, nismo ni krov, ali svaki naš koncert je poseban doživljaj i ovaj će biti isto takav. Milijun puta bolje nego bilo koji koncert na krovu Konzuma, recimo”, riječi su kojima je osječki hip-hop izvođač Kandžija, pozvao publiku da večer u subotu, 24. lipnja, provede na krovnoj terasi Muzeja Suvremene Umjetnosti.

Koncert bi trebao početi u 21 sat.

Uz koncert, kao i obično, dobivate i filmsku projekciju iz ciklusa Best of Metropolis u dvorani Gorgona u dva termina, 18 i 20 sati. Ove subote to je film ‘Ljubav i prijateljstvo’ (Love & Friendship), humoristična ljubavna drama redatelja Whita Stillmana, u kojoj glavne uloge imaju Kate Beckinsale, Chloe Sevigny, Xavier Samuelt. Lady Susan, sklona spletkama i manipulaciji, dolazi u Churchill na imanje svojih rođaka, da bi se na neko vrijeme sakrila i pričekala dok se glasine o njenom društvenom životu ne stišaju. Odlučuje iskoristiti to vrijeme kako najbolje zna i umije te pronaći supruga za sebe i za svoju neodlučnu kćer Federicu.

Prije koncerta umjetnica Nikolina Komljenović održat će performans brisanja objekata u prostoru. Kroz izvedbu umjetnica će tematizirati neposrednost doživljaja i komunikacije bez uplitanja prepoznatljivih komunikacijskih kodova naučenih kroz obrazovni sustav. Tijekom izvedbe stvorit će se odnos, svojevrsni dijalog performerice, prostora i publike, u kojem se autentična vrijednost nalazi izvan vidljivog.

Usput u MSU galeriji pogledajte izložbu o Pankrtima ‘N’č se ne premakne’. Izložba fotografija legendarne slovenske punk grupe Pankrti, koju je pripremila galerija Photon iz Ljubljane, predstavlja izbor fotografskog materijala autora Vojka Flegara, Janeza Bogataja i Tone Stojka. Autori Siniša Lopojda, Tomaž Skale, Božidar Dolenc, Dragan Arrigler, Stanislav Milojković, Željko Jelenski i drugi, također su pridonijeli djelu izložbe svojim djelima.

Izložba je otvorena do 2. srpnja.

Ulaznice možete kupiti putem sustava EVENTIM te na recepciji MSU-a od 11 do 18 sati.

Napomena: u slučaju kiše koncerti će se održati na platou MSU-a, kod tobogana.

Urednik programa: Branko Kostelnik, autor koncepta Ljeto u MSU, producent i voditelj Odjela za programsko-izložbenu djelatnost MSU-a

Izbor filmova Best of Metropolis: Zlatko Vidačković

Kustosica performansa: Ana Škegro

Komentiraj