Kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Pavičić Vukičević: “Ne pristajem na rat anketa”

Kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Jelena Pavičić Vukičević (BM 365) u četvrtak je poručila da “ne pristaje na rat anketa” te da će sve učiniti da njezine poruke i program dođu do sugrađana koji će, uvjerena je, opet prepoznati najbolji program i kandidatkinju.

“Pozivamo sugrađane da izađu na izbore, glasat će na četiri glasačka listića – za mjesni odbor, vijeće gradske četvrti, gradsku skupštinu i gradonačelnika i nadamo se da će se svi odazvati i da će izaći na izbore”, rekla je Pavičić Vukičević na pitanje da komentira anketu N1 televizije po kojoj se  za drugi krug uz Tomislava Tomaševića bore Davor Filipović i Miroslav Škoro.

Kaže da ne bi komentirala tuđe ankete te da ona nema svoje podatke.

“Nemam svoju agenciju niti imam svoje telefoniste koji bi blatili druge kandidate. Pokušajmo ako ikako možemo zadržati barem neku pristojnu razinu međusobne komunikacije. Kandidati koji to rade ne ide im na čast, ja u tome neću sudjelovati, ne pristajem na rat anketa”, poručila je.

Pavičić Vukičević koja je i aktualna obnašateljica dužnosti gradonačelnice danas je u Španskom, gdje se odvijaju radovi, predstavila rješenja za prometne gužve u Zagrebu.

“Uz cijeli niz kapitalnih investicija poput početka radova pripreme gradilišta na novoj Branimirovoj ili onoga što ćemo u iduće četiri godine napraviti sa Jarunskim mostom i ovakva prometna rješenja kojima danas svjedočimo jesu unutar tog cijelog koncepta značajna pomoć za rasterećenje prometnih gužvi ali i za povećanje sigurnosti u prometu”, ističe.

Kaže da su uvijek tražili rješenja koja će rasteretiti promet, smanjiti gužve i ponuditi rješenja za promet u mirovanju koji je još uvijek jedan od gorućih problema s kojim su se spremni uhvatiti ukoštac.

Najavljuje da u narednom mandatu planiraju raditi i na širenju tramvajske mreže – povezivanju Črnomerca i Jaruna te rotora na Remetincu i Arene Zagreb i izgradnji tramvajske pruge Sarajevskom.

Planiraju nabavku još 60 hrvatskih niskopodnih tramvaja, te EU sredstvima autobusa na vodik za koje se gradi punionica.

Obodno na periferiji grada radit će velike parkirališne plohe koje će omogućiti parkiranje te onda korištenja javnog prijevoza za čak 60 posto ljudi koji dolaze iz Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije.

Namjeravaju graditi i podzemne garaže. Rade i na ideji izgradnje oko 300 metara tunela s Ulice Medveščak prema Palmotićevoj, kod Ribnjaka, čime bi rasteretili promet.

Opovrgnula je da je cijena žičare sa 300 milijuna skočila na 750 milijuna kuna. Kaže da je cijena žičare 515 milijuna kuna.

Komentiraj