Kandidati za novo vodstvo HNS-a predstavljeni u Zagrebu

Anto Magzan/PIXSELL

Tjedan dana prije 13. sabora Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokarata na kojemu će se birati vodstvo stranke, kandidati za čelna mjesta predstavljeni su u subotu, pod sloganom “Otvoreni izazovima”, članovima stranke u Zagrebu.

Središnji odbor HNS-a je za predsjednika stranke predložio Ivana Vrdoljaka, za zamjenika predsjednika Predraga Štromara, za potpredsjednike Anku Mrak Taritaš i Srđana Gjurkovića, za predsjednika Središnjeg odbora Matiju Posavca i za počasnu predsjednicu Vesnu Pusić. Predstavljanjem kandidata Središnjeg odbora članovima Središnje-hrvatskog regionalnog saveza HNS-a u Zagrebu, završilo je predstavljanje svim stranačkim savezima.

„Uveli smo inovaciju u hrvatsku politiku, HNS već nekoliko godina priprema generacijsku tranziciju, sa zadržavanjem dobrog dijela kontinuiteta politike i rezultatima koje imamo, s brojem saborskih zastupnika, župana, gradonačelnika i načelnika. Ta politika je pokazala da je bila uspješna, lider borbe za prava i slobode svakog pojedinca, moderno gospodarstvo i obrazovanje, ali i domoljublje“, rekao je, kako je priopćeno iz stranke,  Ivan Vrdoljak na konferenciji za medije u Zagrebu.

„Odlučili smo se za tim ljudi, a ne za pojedinca, za zajedništvo, a ne podjele, komunikaciju s građanima, a ne unutarstranačke sukobe. Mnogi su izazovi pred nama, moralno-politički i gospodarski, spremni smo voditi Hrvatsku u budućnosti i baviti se glavnim izazovima naše zemlje, a ne temama iz prošlosti“, istaknuo je i dodao da će se HNS kroz opozicijski rad pripremati za nove parlamentarne izbore i sljedeće lokalne izbore, uvjeren da aktualna Vlada neće izvršiti obećanja iz predizborne kampanje.

“Dosta je bilo političkih eksperimenata u hrvatskoj politici… Jedini građanski centar u zadnjih 25 godina koji je vjerodostojan predstavljaju upravo HNS-ovi članovi koji su predloženi za novo vodstvo stranke, što za sve nas znači veliku odgovornost“, naglasio je Vrdoljak.

„Iza nas postoje rezultati, mi se tim rezultatima ponosimo, bit ćemo konstruktivna oporba i poticati aktualnu Vladu da napravi barem onoliko koliko smo napravili mi“, rekla je Anka Mrak Taritaš, navodi se u priopćenju stranke.

Prijedlogom Središnjeg odbora nije formalno završen kandidacijski postupak jer po Statutu HNS-a kandidatura je moguća i uz podrška dva regionalna saveza ili šest županijskih organizacija ili s prikupljenih 10 posto potpisa članova Sabora HNS-a. Kandidacijski postupak otvoren je do 13. travnja, a Izborni Sabor HNS-a održat će se 16. travnja.

Komentiraj