Kandidat za gradonačelnika Marko Filipović predstavio program “Pojačaj Rijeku za jedan novi ritam grada”

Koalicija SDP-HSU-IDS-HSS, na čelu s Markom Filipovićem, kandidatom za riječkog gradonačelnika te Sandrom Krpan i Goranom Palčevskim, kandidatima za zamjenika gradonačelnika predstavili su izborni program pod nazivom Pojačaj Rijeku za jedan novi ritam grada.

Budućnost za mlade obitelji

Filipović kao prvi čovjek tima u programu stavlja naglasak na  gradnju tisuću stanova za mlade, upis sve djecu u vrtiće i povećanje plaće Riječankama i Riječanima, te  smanjenjem prireza na 10 posto

“Zadržat ćemo mlade obitelji u Rijeci, osiguravajući im temeljne uvjete za dobar život gradnjom stanova i vrtića. Povećat ćemo plaće svim zaposlenim Riječankama i Riječanima smanjenjem prireza na 10 posto, naviše obiteljima s djecom. Pojačat ćemo socijalni program i brigu za najstarije, ali i zelene i zdravstvene politike, za još čišću i zdraviju sredinu u kojoj živimo. Pojačat ćemo gospodarstvo kroz nove investicijske cikluse i partnerski odnos s poduzetnicima. Pojačat ćemo prometna rješenja, kao i ulaganja u riječki sport. A kroz jake kulturne programe ćemo udariti onaj zadnji beat – za Rijeku – uvijek drugačiju, otvorenu, tolerantnu i svoju! Pozicionirat ćemo Rijeku kao top destinaciju nautičkog turizma, što ona odavno zaslužuje, kazao je Filipović.

Jačanje gospodarstva

“Samo uz pojačano gospodarstvo imamo pojačanu Rijeku. Pokrenut ćemo novi investicijski ciklus nastavkom snažnog povlačenja novca iz EU fondova čime ćemo otvoriti dodatna radna mjesta. Povećat ćemo iznos gradskog proračuna namijenjen podršci i razvoju poduzetništva. Prilagodit ćemo politiku zakupa gradskih poslovnih prostora i upravljanja. Dovršit ćemo i opremiti kompletnom infrastrukturom poduzetničku zonu Bodulovo i osigurati povoljne uvjete za dolazak investitora, time opet udaramo temelje za otvaranje novih radnih mjesta”, rekao je Filipović.

Važan dio programa predstavlja i rješavanje prometnih izazova u gradu. Najavljena je tako izgradnja dvije nove garaže, od kojih je jedna dio kompleksa Zapadna Žabica čime će se ujedno riješiti pitanje autobusnog kolodvora, kao i izgradnja dvotračne pruge kroz Rijeku kao osnove javnog prijevoza.

“Uz kvalitetno riješena prometna pitanja, nove ceste, uz više parkirnih mjesta i poboljšan javni prijevoz, Rijeku ćemo učiniti još poželjnijim mjestom za život”, navodi Filipović.

Programom su obuhvaćene i zelene politike, uz najviše standarde, tako da Riječane čeka uvođenje sustava prikupljanja otpada od vrata do vrata, nova sortirnica, kao i sanacija divljih deponija, a javne površine će se dodatno opremiti higijenskom opremom za kućne ljubimce i uređenjem parkova za pse.

Plan za razvoj turizma

“Rijeka ima veliki turistički potencijal koji moramo iskoristiti! Pozicionirat ćemo je kao atraktivnu nautičku destinaciju te kao poželjnu destinaciju kružnih putovanja na europskoj i svjetskoj turističkoj mapi”, kazao je ističući važnost projekta Porto Baroš, kao prve luksuzne marine za mega jahte u Hrvatskoj.

Program za mlade predstavila je kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Sandra Krpan.

“Veće plaće, riješen posao i stambeno pitanje, povoljnije režije, zbrinuto i sretno dijete te dvostruko veća naknada za novorođenčad Rijeku će učiniti prvim izborom za rad i život”, rekla je Krpan i najavila izgradnju 1000 novih stanova za mlade obitelji, dio kojih će se moći dobiti i u povoljan najam, umjesto skupih kredita, te osiguravanje mjesta za svako dijete u vrtiću,  izgradnjom dva nova dječja vrtića.

 

Komentiraj