Kandidat za gradonačelnika Ivica Puljak kaže da je kampanja u Splitu prljava

Gradonačelnički kandidat stranke Centar Ivica Puljak u nedjelju je ocijenio da je kampanja u gradu Splitu prljava i kaže kako se boje da “rezultati izbora neće oslikavati volju građana”.

Rekao je i da je politička igra jedna određena vrsta utakmice, a sljedeću nedjelju se igra drugo poluvrijeme zbog čega je pozvao sve građane da izađu na izbore i izaberu jednog od dvojice ponuđenih i za kojeg misle da će najbolje voditi Split.

On priželjkuje da ta utakmica do kraja bude fair play, da rezultati izbora oslikavaju želju građana i da se ne dogodi da ta želja građana ne bude realizirana jer ima dosta građana, tvrdi Puljak, koji su zabrinuti da se izbori ne održe u skladu s demokratskim duhom.

“Mi ne vjerujemo u tako nešto, vjerujemo u naš demokratski sistem i nadamo se da će se izbori odvijati u demokratskom duhu i da će rezultati oslikavati želju građana”, kazao je Puljak.

Na pitanje novinara ima li podršku ostalih stranaka, rekao je da su razgovarali s većim dijelom partnera zbog čega se nada da će 18 vijećnika predstavljati novu većinu u Gradskom vijeću Splita.

Na kraju je poručio da “mi svi sanjamo vrijeme u kojem će se Hajduka bojati svatko, a Splita nitko jer će to biti grad otvorenih i tolerantnih ljudi i grad velikog srca”.

Odgovarajući na novinarska pitanja Puljak je kazao kako je i u prvom krugu izbora izdržao civilizirano i dostojanstveno sve napade u kampanji, pa će i sada. Kada dođe u Banovinu napravit će sistematizaciju radnih mjesta, oni koji nisu radili svoj posao morat će naći druga mjesta, a oni neće dovoditi svoje ljude jer ne žele uhljebljivati ljude, naprotiv, kako je rekao, s tim i nepotizmom žele prekinuti.

O sportu

Njegov zamjenik Bojan Ivošević je govorio o približavanju sporta najmlađima i rekao da je to potrebno kroz izgradnju sportskih dvorana i javnih sportskih terena. Istaknuo je da im je u planu sljedeće četiri godine napraviti infrastrukturu gotovo za sve sportove za najmlađe, ali će brinuti i o onima nešto starijima.

Drugi Puljkov zamjenik Antonio Kuzmanić je izjavio da podržavaju upravljanje Hajdukom gdje navijači imaju ključnu ulogu u odabiru članova nadzornog odbora. Taj model evoluira, nastavio je Kuzmanić, a grad Split će podržavati svoj klub i pomoći koliko god bude mogao prvenstveno za obnovu Poljuda, ali i ostaloga.

U drugom krugu lokalnih izbora za gradonačelnički mandat bore se Ivica Puljak (Centar), koji je u prvom krugu dobio 26,82 posto glasova i Vice Mihanović (HDZ) kojemu je u prvom krugu glas dalo 23,23 posto birača izašlih na izbore.

 

Komentiraj