Na 11. Kongresu Mladeži Europske pučke stranke (YEPP), koji se održava u Dubrovniku, za novog potpredsjednika YEPP-a odabran je u subotu kandidat Mladeži Hrvatske demokratke zajednice (HDZ) Karlo Ressler.

Kako se ističe u priopćenju, Ressler je diplomirani pravnik i doktorand Pravnog fakulteta Sveučilišta u Freiburgu (Njemačka), te savjetnik predsjednika hrvatske vlade, a njegovo imenovanje potpredsjednikom Mladeži EPP-a važan je iskorak na europsku političku scenu koje će doprinijeti promicanju i ostvarenju hrvatskih nacionalnih interesa.

Na kongresu u Dubrovniku okupilo se više od dvjesto mladih pučana, među kojima su već neki i zastupnici u Europskom parlamentu, nacionalnim parlamentima, predstavnici diplomatskih službi i mladi poduzetnici iz gotovo svih europskih država, kako bi raspravili o prilikama jedinstvenog europskog tržišta i budućnosti Europske unije nakon usvajanja Rimske deklaracije.

Na Kongres je izravno iz Bruxellesa pristigao i hrvatski premijer Andrej Plenković, koji je u svom govoru pozdravio sve okupljene mlade pučane te snažno apelirao na angažiranost mladih i jedinstvo Europske unije.

Naglasio je kako su mlade generacije koje razumiju Europu, europske izazove i politike ključni za njezin uspjeh.

Ressler je zahvalio kolegama iz Mladeži HDZ-a i onima iz sestrinskih europskih stranaka na potpori, istaknuvši kako će se na mjestu potpredsjednika Mladeži EPP-a u prvom redu baviti temama europskih politika za mlade, zapošljavanja, načinu odgovora na demografske i socijalne izazove Europe, kao i iskorištavanjem prilika članstva u Europskoj uniji, koje utječu i na svakodnevni život mladih u Hrvatskoj.

“Današnji Kongres u Dubrovniku iznimno je važan i za promociju Hrvatske među njenim partnerima i prijateljima iz svih zemalja EU”, poručio je.

Osnovana 1997. godine, Mladež EPP-a danas je najveća politička organizacija mladih u Europi.

Komentiraj