Kanaet: “Sutra će biti još jedna medalja, nastupa Ivan Šapina!”

Hrvatski reprezentativac u tekvondou Toni Kanaet (25), koji je osvojio brončanu medalju u kategoriji do 80 kilograma na Olimpijskim igrama u Tokiju, uzbuđeno je za HRT izjavio kako “još ne zna što se dogodilo i što sam napravio”.

Toni Kanaet osvojio broncu, prvu mušku olimpijsku medalju u tekvondou

“Još ne znam što se dogodilo i što sam napravio! Bilo mi je u planu pobijediti Španjolca jer sam znao da će protiv Rusa biti teško. Nakon poraza sam bio ljut i rekao sam da ću kasnije sve pomesti!”, rekao je Kanaet, dodavši kako je jako sretan što mu se sav trud i rad isplatio.

Komentirao je i poraz od Rusa Maksima Hramcova u polufinalu. “Borili smo se sigurno jedno 10 puta i svaki put sam izgubio od njega. I svaki put se ponadam da ga mogu pobijediti! Tako da sam bio frustriran jer nikako da pređem tu jednu granicu da ga pobijedim. Ali takvo je natjecanje, drugačije od ostalog. Postoji repasaž, on je ušao u finale, povukao mene, na neki način me spasio, i evo, rekao sam dat ću sve od sebe, idem po broncu!”, dodao je.

Po broncu je išao u borbi s Uzbekistancem Nikitom Rafalovičem. Presudna je bila druga runda gdje je uspio napraviti prednost i onda je zadržati do kraja. “Uzbekistanac je jako nezgodan, imamo sličan stil, tu prednju nogu. I znao sam da, tko ima više želje i tko nametne pravi i bolji ritam, da će taj pobijediti. Ja sam mu nametnuo ritam, malo sam ga istrošio, kasnije sam na neki način čuvao taj rezultat tako da sam samo napadao, da mi on ne može ništa. I eto, uspio sam sačuvati do kraja!” dodao je.

Na spomen da je ovo prva muška medalja, rekao je: “Vidi stvarno, ja sam zaboravio na to! Drago mi je stvarno da sam prva muška medalja u taekwondou i nadam se da će sutra biti druga, sutra nastupa Ivan Šapina”, dodao je.

Komentiraj