Šest protupožarnih aviona i helikoptera iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO)  iz vojarne Zemunik od četvrtka ujutro gase dva požara: na Učki gdje gori od jučer i na lokaciji Plišivica-Zelovo u Cetinskoj krajini u Splitsko-dalmatinskoj županiji gdje je požar aktivan već tri dana.

Na požarište Učka u Istarskoj županiji upućena su tri kanadera, s obzirom da se jučer požar nije mogao staviti pod nadzor. Također, na tom je požarištu angažiran i helikopter Mi-8 MTV, koji će zemaljskim vatrogascima prevoziti gumene spremnike vode tzv. ‘kruške’ do požarišta. Kanaderi i zračni traktori bili su ondje i u srijedu od popodneva do kasnih večernjih sati te svim naporima pokušali staviti požar pod nadzor.

Dva zračna traktora upućena su na požarište Plišivica-Zelovo u Cetinskoj krajini u Splitsko-dalmatinskoj županiji, koje je aktivno i treći dan zaredom.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone, od 20. lipnja, zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju na 38 požara.

Komentiraj